Index / Huis / Hoe maak je een Walbro Carburateur schoonmaken

Share This Post

Huis

Hoe maak je een Walbro Carburateur schoonmaken

Een carburateur is een apparaat dat brandstof en lucht combineert voor een interne verbrandingsmotor. De Walbro is een merk van carburateur die vaak wordt gebruikt in de motoren van de line-trimmers, bladblazers, kettingzagen en flensapparaten. Er zi

AdvertisementEen carburateur is een apparaat dat brandstof en lucht combineert voor een interne verbrandingsmotor. De Walbro is een merk van carburateur die vaak wordt gebruikt in de motoren van de line-trimmers, bladblazers, kettingzagen en flensapparaten. Er zijn verschillende modellen van Walbro carburateurs bestemd voor de verschillende soorten machines, waarin zij gebruikt worden, echter de basisstructuur en werking zijn zeer vergelijkbaar. Het schoonmaken en onderhouden van uw carburateur zijn belangrijk voor een efficiënt verloop van uw motor.

Wat je nodig hebt

 • Verpakking of emmer (glas, geglazuurde keramiek of metaal)

  Oogbescherming

  Chemisch stabiel handschoenen

  carburateur schoner

  Pluisvrije lompen

  Fine-staalwol

  Kan van perslucht

  Hex driver

  Platte schroevendraaier

  Phillips schroevendraaier

Ventileer de ruimte goed. Draag oogbescherming en chemisch stabiel handschoenen. Volg de gasleiding aan de zijkant van de motor naar de Walbro carburateur.

Verwijder de klem dat het mondstuk op zijn plaats houdt en verwijder de gasleiding van de carburateur. Plaats de lijn in de emmer om gas te vangen lekken. Giet het gas. Sluit de afsluiter indien aanwezig. Onderzoek de gasleiding en controleer op eventuele schade. Vervang de gasleiding indien nodig.

Verwijder het luchtfilter door het verdraaien van de kleine, plastic, afgesloten filter tegen de klok in. Inspecteren op schade. Verstopte papier-type filters moeten worden vervangen. Onbeschadigd foam elementen kunnen worden hergebruikt. Was het schuim element in een warm sopje. Droog het af en smeer het in een paar druppels motorolie.

Lees het veiligheidsinformatieblad voor de carburateur schoner heel goed, zoals carburateur reinigers bevatten meestal chemische stoffen die strook verf, eten door middel van plastic en kan giftig en zeer ontvlambaar zijn.

Demonteer de carburateur. Verwijder de schroeven waarmee de carburateur lichaam vast te houden aan de vlotter kom met een schroevendraaier. Verwijder de belangrijkste jet samen met de ring met behulp van een hex driver. Stel zowel opzij voor het schoonmaken. Teken een diagram als je verder gaat om u te helpen om precies te herinneren waar alles goed gaat bij het aantrekken van de carburateur weer bij elkaar.

Reinig elk deel van de carburateur zorgvuldig en grondig met behulp van de carburateur schoner en de niet-pluizende doeken. Zorg ervoor dat uw ogen en de huid adequaat worden beschermd. Blaas door kleine gaten en openingen van de perslucht en de carburateur schoner. Blijf reiniging met nieuwe, schone lappen totdat er geen residu meer op de lappen. U kan nodig zijn om een ​​houten tandenstoker gebruiken om te porren via de 0,5 mm gat aan de zijkant van de carburateur. Fine-wire wol met de carburateur schoner kan worden verlangd op de vlotter scharnierpen als er roest opbouw.

Leg de stukken op droge vodden om te drogen. Monteer de carburateur onderdelen in omgekeerde volgorde van uitbouwen, onder verwijzing naar de tekening die u hebt getekend.

Share This Post