Index / Huis / Hoe maak je een vloer voor nieuw tapijt voorbereiden

Share This Post

Huis

Hoe maak je een vloer voor nieuw tapijt voorbereiden

Of u nu het installeren van nieuwe vloerbedekking zelf, of het hebben van een professionele doen, is het belangrijk om uw vloeren te bereiden voor de installatie. Onvolkomenheden in uw ondervloer kan leiden tot problemen met uw nieuw tapijt, zoals ga

Advertisement

Of u nu het installeren van nieuwe vloerbedekking zelf, of het hebben van een professionele doen, is het belangrijk om uw vloeren te bereiden voor de installatie. Onvolkomenheden in uw ondervloer kan leiden tot problemen met uw nieuw tapijt, zoals gaten of brokken of schade door vocht of geuren. Volg deze richtlijnen om uw vloer te bereiden en bescherm uw nieuw tapijt investering!

Wat je nodig hebt

 • Werkhandschoenen

  werkschoenen

  Knie-beschermers

  Staple remover (of schroevendraaier en een tang)

  Prullenbak

  Lijm

  Patchen, nivellering verbindingen (optioneel)

  Koevoet

  Shop vac (of stoffer en blik)

  Mop (optioneel)

  Allesreiniger

  bleekmiddel

  Ondervloer (optioneel)

  Primer / sealer

  Semi-gloss of hoogglans afwerking verf

  Concrete sealer (optioneel)

  Elektrische ventilatoren (optioneel)

  Beschermende brillen (indien nodig)

  Beschermende maskers (indien nodig)

Bescherm jezelf. Draag comfortabele, stevige schoenen om je voeten te beschermen tegen ruwe subflooring, losse nietjes en ander afval. Als het omgaan met oude tack strips en nietjes, draag zware werkhandschoenen om uw vingers te beschermen. Het uittrekken van oud tapijt nietjes kan tijdrovend en hard op je knieën, dus investeren in een aantal kniestukken om hen te beschermen.

Bescherm anderen. Houd kleine kinderen en huisdieren uit de kamer terwijl u werkt, zodat ze niet gewond raken.

Duidelijke verdieping van alle nietjes of spijkers. Omhoog te trekken oude tapijt padding zal een puinhoop van nietjes nog steeds ingebed in de vloer te verlaten. Ze zullen gemakkelijk worden gespot door de bosjes van opvulling die onder zijn gevangen. Je wilt zo glad mogelijk oppervlak voor uw nieuwe vloerbedekking, dus het is de moeite waard de extra tijd en moeite om deze nietjes eruit te trekken. U kunt een heavy duty ontnieter, of een schroevendraaier en een tang gebruiken. Gebruik de schroevendraaier te wrikken van het nietje, dan de tang om het de rest van de weg te trekken uit de vloer. Houd een prullenbak in de buurt, zodat u kunt de nietjes direct vallen in het blik.

Plat de vloer. Met name in de nieuw gebouwde huizen, kan er klodders verf of joint compound vast aan uw subflooring dat de aannemers net vloerbedekking voorbij. Gebruik een schraper om deze gebieden te nivelleren. Als je tapijt dan linoleum tegels, moet u lijm neer alle losse randen. Lappen eventuele scheuren en in de valleien te vullen in een betonnen vloer. Voor beton en keramische tegels vloeren, moet u overwegen raadpleging van een professional. Sommige deskundigen geloven in de avond alles uit de specie met egalisatielaag voor het leggen van tapijt, dat is een lastige taak voor een beginner.

Trek defecte tack strips. Oude tack strips kunnen worden hergebruikt, maar als het hout verrot of gebeitst, gebruik dan een koevoet om het op te trekken. Als u een professionele installateur tapijt komen, zullen zij waarschijnlijk niet zo kieskeurig over de toestand van de tack strips zijn zoals je bent, dus reken er niet op hen om de beschadigde stukken te vervangen door nieuwe. Als er een gat van de oude strip die u hebt verwijderd, dan zullen ze een nieuwe tack strip in te voeren.

Reinig de vloer. U kunt een bezem en stof pan of winkel vac gebruiken om uw vloeren van vuil, puin, en oude nietjes te reinigen. Gebruik GEEN een huis vacuum, als brokken van gips, houtsnippers, of nietjes kunnen onherstelbaar beschadigen. Als de tegelvloer is in het bijzonder vuil of plakkerig, voel je vrij om te dweilen met een allesreiniger, maar zorg ervoor dat de vloer volledig droog is voordat tot vaststelling van nieuw tapijt. Vocht kan uw nieuwe tapijt en padding ruïneren.

Vervang beschadigde subflooring. U kunt een slechte lekkage, ernstige huisdier schade of een raam lek hebben gehad. Knip elke gecompromitteerde vloeren en vervangen door een nieuw stuk van de aanpassing van ondervloer.

Reinig of verf de plinten. Dit is de makkelijkste tijd om uw plinten opgeknapt. Reinigen geschilderd of afgedicht plinten met een mengsel van allesreiniger en een beetje bleekmiddel. Zorg ervoor dat de doek goed uitgewrongen en niet zwaar druppelen uw ondervloer. Gebruik een goede semi-glans of hoogglans lak op te frissen uw plinten en maken ze gemakkelijk te reinigen. Als je problemen hebt met een huisdier geur of schade, overweeg priming / afdichten van de plinten voor het schilderen.

Sluit de vloer. Als u geringe schade aan uw houten ondervloer van huisdieren of morsen, is het een goed idee om te poetsen op een aantal primer / sealer op deze gebieden te verzegelen in geuren en bescherm uw nieuw tapijt. Voor betonvloeren, zou u een concreet sealer te overwegen om het oppervlak te beschermen tegen vocht en slijtage.

Zorg ervoor dat alles droog is. Als u werkt in vochtige omstandigheden, wilt u misschien elektrische ventilatoren gebruiken om te drogen een recent gedweild vloer of geschilderde plinten. Zorg alleen wel dat de fans zijn schoon, dus je hoeft geen stof en vuil te blazen op uw verse werk. Als je problemen hebt vochtige gebieden op uw betonnen vloeren, moeten deze problemen worden opgelost voordat u kunt vastleggen van uw nieuwe tapijt.

Hints

Geef jezelf genoeg tijd om de vloer goed voor te bereiden. Als je met de nieuwe vloerbedekking professioneel geïnstalleerd op maandagochtend, begin dan niet werken op de vloer zondagavond. Geef jezelf minstens een dag voor eenvoudige reiniging en plint schilderen, en langer voor grotere projecten zoals het afdichten en patchen. Vergeet niet om genoeg tijd voor alles volledig opdrogen laten!

Volg alle instructies en waarschuwingen van de fabrikant bij het gebruik van chemicaliën, verven, jagers en verbindingen. Draag beschermende brillen en maskers wanneer dat nodig is.

Share This Post