Index / Gezondheid / Hoe maak je een vloeibaar dieet

Share This Post

Gezondheid

Hoe maak je een vloeibaar dieet

Liquid diëten werken vaak voor gewichtsverlies, uitsluitend gebaseerd op het principe van "calorieën in calorieën-out" - wat betekent dat als je minder calorieën consumeren dan je verbrandt, zul je gewicht te verliezen. Omdat vloeibare diëten ve

AdvertisementLiquid diëten werken vaak voor gewichtsverlies, uitsluitend gebaseerd op het principe van "calorieën in calorieën-out" - wat betekent dat als je minder calorieën consumeren dan je verbrandt, zul je gewicht te verliezen. Omdat vloeibare diëten verminderen uw calorie-inname, gewicht te verliezen u. Ze zijn ook handig, vooral als je geniet van commerciële vloeibare opties. Terwijl zij effectief kunnen zijn, maar vloeibare diëten zijn niet altijd gezond gewichtsverlies optie. Als u besluit te gaan op een vloeibaar dieet - of worden bevolen om medische redenen - doe het zo slim mogelijk om schade aan uw gezondheid te minimaliseren.

Praat met uw arts

Voordat je op een vloeibaar dieet, overleg dan met uw zorgverzekeraar. Bepaalde mensen, zoals zwangere of zogende vrouwen of diabetici die insuline nemen, moet niet proberen een vloeibaar dieet. Als de arts goedkeurt, kennismaken met een geregistreerde diëtist. Hij kan u helpen met ideeën te komen over hoe het dieet veilig te doen, evenals bieden tot commerciële mogelijkheden die het dieet gemakkelijker zou kunnen maken. Het is belangrijk om alle aanbevolen vitaminen en mineralen per dag, en verblijf krijgen binnen veilige calorische bereiken. Een overzicht van studies in het Amerikaanse ministerie van Nationale Evidence Landbouw Bibliotheek bepaald dat er geen sluitend bewijs te steunen dat het krijgen van calorieën in vloeibare vorm - met uitzondering van de soep - heeft een effect op het lichaamsgewicht of energie-inname.

Kies een Type

Medisch noodzakelijke vloeibare diëten, zoals voor of na de operatie, variëren van waardoor alle vloeistoffen en halfvloeibare levensmiddelen, waaronder vruchtensappen, soep, frisdrank en gelatine, om gewoon vloeistoffen kunt u door te zien. De laatste categorie bestaat uit thee en sportdranken. Vloeibare diëten om gewicht te verliezen, zijn echter veel flexibeler. Volgens WebMD, potentiële vloeibare diëten omvatten die dat al uw maaltijden te vervangen door fruit of groentesappen of shakes aan degenen die slechts een of twee maaltijden te vervangen door vloeistoffen en zorgen voor een gezonde maaltijd of een snack bar. De laatste optie is meer kans om je te leren gezonde gewoonten, volgens WebMD, maar maakt niet uit welke je kiest, selecteert u een plan dat is niet te laag in calorieën. Uw arts kan u helpen erachter te komen een veilige minimale calorie-inname. Als een vloeibaar voedingssupplement kiezen, zegt diëtiste Diana Sugiuchi op Healthline, kies die 100 procent van de aanbevolen vitaminen en mineralen, tenminste 60 gram eiwit en 25 gram vezel heeft, samen met een gezonde bron van vet.

Make It Short-Term

Als u een vloeibaar dieet bent ondergaan om een ​​vliegende start gewichtsverlies, alleen doen voor een paar dagen, raadt Sugiuchi. Deze korte termijn periode is het onwaarschijnlijk dat je pijn. Maar een lange-termijn vloeibaar dieet om gewicht te verliezen is niet optimaal voor succes, zegt ze.

Eten opties

Naast het inslaan van cafeïne-gratis thee, kip of groente bouillon, water en sap, kunt u aan voedingsstoffen op een vloeibaar dieet te krijgen met behulp van uw blender. Geregistreerde diëtist Martha Rosenau op Health.com adviseert het combineren van melk - koe, amandel en soja - met yoghurt, proteïne poeder en een banaan en mengen in vloeibare vorm. Praat met uw voedingsdeskundige of arts over wat andere vloeistoffen geschikt zijn voor uw specifieke verscheidenheid van dieet.

Veiligheid en gewichtstoename

Wanneer je op een vloeibaar dieet, loopt u het risico ravage aan te richten op uw stofwisseling als je te weinig calorieën verbruikt. Diëten waarbij je verbruikt slechts 400 tot 800 calorieën per dag mag alleen onder medisch toezicht worden gedaan. Als u niet de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen, loopt u het risico vermoeidheid, duizeligheid, haaruitval, galstenen en schade aan het hart. Je lichaam zal ook uw stofwisseling om energie te besparen, dus zodra je terug te keren naar een normale manier van eten te verlagen, zult u waarschijnlijk vinden het gewicht kruipt weer in. Een dieet dat stimuleert het veranderen van uw levensstijl om gezondere gewoonten is meer waarschijnlijk resulteren in de lange termijn gewicht te verliezen.

Share This Post