Index / Fashion, Style & Personal Care / Hoe maak je een vastgelopen Second Hand Fix op een horloge

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Hoe maak je een vastgelopen Second Hand Fix op een horloge

Horloges werken met verschillende mechanismen. Of het nu gaat automatisch, kronkelende of kwarts, moeten maatregelen worden genomen om het stuk te verzekeren blijft draaien zoals verwacht. Een teken van slecht onderhoud is de aanwezigheid van een vas

AdvertisementHorloges werken met verschillende mechanismen. Of het nu gaat automatisch, kronkelende of kwarts, moeten maatregelen worden genomen om het stuk te verzekeren blijft draaien zoals verwacht. Een teken van slecht onderhoud is de aanwezigheid van een vastgelopen tweedehands. Typisch is de reden hiervoor is dat het horloge van energie op is, hetzij van de kwarts batterij of een hoofdveer afgewikkeld.

Wat je nodig hebt

Kijk de handleiding

Kijk zaak terug opener

Kleine standaard (platte kop) accu

Nieuwe batterij (alleen quartz modellen)

Zelfopwindend

Riem het horloge op je pols als normaal. Zorg ervoor dat het stuk is goed vastzitten, zonder vertonen te los een fit. Idealiter moet je in staat zijn om je vinger passen tussen uw pols en de achterkant van het horloge.

Draai het horloge om je pols, en via je was wervelende een glas wijn. Herhaal 40 tot 50 keer.

Controleer voor beweging uit de tweede hand. Stel de tijd en datum, indien nodig, volgens de instructies van het horloge maker.

Manual Winding

Trek de kroon aan de zijkant van het horloge naar de eerste positie. Draai de kroon tegen de klok in, indien nodig, tot deze vrij draait.

Draai de kroon naar boven te drukken. Stoppen wanneer u aanzienlijke weerstand voelt. Probeer niet om het horloge voorbij dit punt te winden.

Schroef of duwen de kroon terug om opnieuw te verzegelen het geval. Let op de tweede hand voor een goede klok mee beweging.

Kwarts

Flip het horloge dan op een zachte maar stevige ondergrond. Zoek de inkepingen rond de zaak terug.

Leg de zaak terug opener rond de inkepingen op de zaak terug. Stevig greep de opener, het draaien van het gereedschap tegen de klok in.

Stel de zaak terug opzij. Zoek de batterij, meestal onder een kleine welluidende vasthoudende sluiting geplaatst.

Steek de punt van een platte schroevendraaier onder de uitsparing aan een zijde van de batterij.

Pop de batterij uit. Schuif in de nieuwe batterij onder de vasthoudende sluiting. Schroef de zaak terug stevig vast met behulp van de opener tool.

Share This Post