Index / Cars / Hoe maak je een V-Twin Motorcycle Engine Build

Share This Post

Cars

Hoe maak je een V-Twin Motorcycle Engine Build

De wederopbouw van een V-Twin motorblok is niet moeilijk en kan thuis worden gedaan voor het grootste deel. Dit is de procedure voor een Harley Davidson met een hoge kilometerstand of een cilinder upgrade naar een grotere boring. Het gas tank, hoorn,

Advertisement

De wederopbouw van een V-Twin motorblok is niet moeilijk en kan thuis worden gedaan voor het grootste deel. Dit is de procedure voor een Harley Davidson met een hoge kilometerstand of een cilinder upgrade naar een grotere boring. Het gas tank, hoorn, uitlaatspruitstuk en inlaatspruitstuk moet uit zijn om deze procedure te starten. Zet de fiets op een fiets stand, zodat de fiets niveau, terwijl u werkt op.

Wat je nodig hebt

Set van 3/8-inch schijf sockets

3/8-inch schijf ratel

Kapstok

draadtang

Set moersleutels

Rubberen hamer

Common schroevendraaier

momentsleutel

Teflon tape

Loctite verbinding

Rags

Zuiger pin remover en installateur

Zuigerveer installer tang

2 slangklemmen groot genoeg om rond de zuiger te passen.

1 kan olie behandeling STP

1 spuitbus remreiniger

Snap ring tang

Verwijder de bougies. De duwstang covers en push staven zal worden aangeduid met A, B, C en D. De labels worden gezien als u op zoek bent naar de duwstang van de motor waarbij A het meest linkse stuurstang aan de achterste cilinder. Wrikken uit het voorjaar lock retainer op push rod A met een schroevendraaier en til de onderkant van de duwstang klep omhoog en houd het met een stuk van de kleerhanger. Dit zal het gemakkelijker maken om te werken aan de lifter.

Draai de motor, zodat de A duwstang stoter naar beneden beweegt volledig in zijn boring. Met behulp van een sleutel op de top stelschroef om het te houden, draait u de onderste moer en draai het met de vingers tot aan de voet van de stelschroef. Draai de stelschroef helemaal naar beneden in de boring.

Verwijder de kleerhanger en til de duwstang en dekken uit de stoter en het hoofd. Markeren zodat het gaat in hetzelfde gat. Dat is belangrijk omdat de duwstang een slijtagepatroon van die stoter en rollermechanisme. Indien wordt verplaatst naar een andere cilinder, kan dit leiden tot snelle slijtage. Verwijder de olieleidingen aan beide cilinders.

Verwijder de andere stuurstangen en heeft betrekking op de zelfde manier. Zorg ervoor dat de stoter of lifter, is helemaal naar beneden in de boring zo ver mogelijk zal gaan draaien van de motor. Zorg ervoor dat de zuiger in de voorste cilinder is helemaal naar beneden en verwijder de moeren die de cilinder aan de basis. Gebruik een rubberen hamer en tik zachtjes de cilinder om het te breken los en til deze recht omhoog van de zuiger. Stuff vodden in het gat rond de drijfstang dus niets binnen kan vallen en houdt de staaf in contact komt met de zaak.

Verplaats de zuiger helemaal naar beneden in de komende cilinder en hetzelfde doen.

Verwijder de borgveren met de zuiger pin in (gebruik de borgring tang). Met behulp van de zuiger pin remover, trek de pen uit de zuigers. Verwijder de bouten uit de cilinderkop en verwijder de cilinderkop.

Reinig de verbrandingskamer met een staalborstel, het verzorgen van de klepzittingen niet aan te raken. Krassen of vlekken op de klepzittingen zal de kleppen lekken, wat niet goed. De kleppen zou zeker moeten worden reseated als ze kregen bekrast.

Giet water in de inlaat poort en, terwijl het zijwaarts houden van de cilinderkop, kijk uit voor water om de inlaatklep passeren en druppelen uit. Als er geen water blijkt dan dat de klep heeft een goede zitplaats. Doe de uitlaatklep op dezelfde manier. Als er geen lekken zijn, moet de cilinderkop in orde zijn, maar zorg ervoor dat alle carbon is uit de verbrandingskamer en zien er erg dichtbij voor scheuren in de kamer, in het bijzonder tussen de inlaat- en uitlaatkleppen. Leg een rechte rand aan de overkant van de cilinderkop en controleer of kromtrekken. Check in verschillende richtingen. Gebruik een voelermaat; Zolang er niet meer dan 0,005 duizendste van kromtrekken, het goed.

Neem de cilinders naar de Harley winkel. Heeft u een monteur kijken naar de cilinders en meet de binnendiameter en de conus evenals slijtage van de cilinderwanden en bepalen of de cilinders moeten worden geboord of geslepen. Zij komt overeen met een nieuwe reeks van knoppen de boringen en geven u een nieuwe set van ringen evenals cilinderboring pakkingen en pakkingen. Hebben ze te inspecteren de kop op scheuren en de kleppen voor stoelen en gids slijtage.

Installeer de ringen op de zuigers, waarbij de openingen 180 graden van elkaar. Houd de nieuwe zuigers over de stangen en push-start de zuiger pinnen in de staven. Installeer de zuigerpen gereedschap en trek de pen door de staaf en in het midden van de zuiger. Vervang de cir clips of snap ringen aan beide zijden van de zuiger.

Olie de zuigerveren en installeer de slangklem over de ringen en draai net genoeg om de ringen te comprimeren. Ze niet te strak te maken, omdat ze gemakkelijk uit moeten glijden in de cilinder. Zet de motor en de zuiger zo hoog als het zal gaan verhogen.

Installeer de nieuwe cilinder basis pakking. Zorg ervoor dat het schoon is, dus er is niets te krijgen samengedrukt tussen haar en de cilinderboring. Houd de cilinder boven de zuiger en kantel het op de zuiger en op de ringen. Duw het naar beneden waar er nog ruimte om de slangklemmen eruit te halen en doen.

Draai de cilinder indien nodig en duw hem naar beneden op de studs. Installeer de moeren en draai ze in segmenten als u de kan omcirkelen. Draai elke moer een beetje meer en dan de volgende totdat ze naar beneden. Draai ze voorschrift. Til de volgende zuiger zo hoog als het zal gaan en herhaal het proces.

Zorg ervoor dat de cilinderkoppen zijn gepolijst en klaar om te gaan en installeren van de koppakking met een beetje olie aan beide zijden van het. Installeer de cilinderkoppen en draai de bouten in een X-patroon een beetje op een moment om het gelijkmatig te vervoeren. Torque voorschrift. Veeg alle vingerafdrukken.

Begin bij duwstang A helemaal naar links op de achterste cilinder en draai de motor totdat de stoter is helemaal naar beneden in zijn boring. Leg twee nieuwe O-ringen op de drukstang buis --- één aan de bovenkant en één aan de onderzijde. Steek de zuigerstang in de buis en voorzichtig installeer de buis en staaf in de bovenkant van de cilinderkop. Zorg ervoor dat de O-ring op zijn plaats zit en gevoel voor de duwstang te passen in de bovenste tuimelaar. Terwijl de duwstang omhoog, draai de stelschroef met een sleutel om de duwstang te raken. Gebruik de kleerhanger en houd de buis om het gemakkelijker maken om de stoter speling in te stellen.

Draai de stelschroef net genoeg dat er een zeer geringe speling op en neer in de duwstang en de stang kan worden gedraaid met de vingers gemakkelijk. Gebruik een sleutel om de stelschroef en een andere sleutel om de moeren aan te draaien te houden. Verwijder de kleerhanger en laat de onderkant van de duwstang deksel en zorg ervoor dat de onderste o-ring op zijn plaats. Steek de duwstang veer clip houder.

Zorg ervoor dat de volgende stoter is helemaal naar beneden en herhaal het proces. Installeer de olieleidingen met teflon tape en Loctite op de schroefdraad. Installeer het inlaatspruitstuk met nieuwe pakkingen en vastdraaien. Monteer alle resterende onderdelen in omgekeerde volgorde van de verwijdering. Voordat de motor wordt gestart, is het verstandig om de stekkers uit te verlaten en met behulp van de starter, draait de motor gedurende 20 seconden met tussenpozen van vijf seconden om olie te krijgen om de klep trein.

Hints

Een zuigerpen installateur extractor nodig om de zuiger op de stang te installeren. Deze tool kan gemakkelijk worden gemaakt van een stalen huls, een aantal ringen, noten en een lange 8-inch draadstang. Het makkelijkst is om er een te kopen, omdat ze goedkoop zijn. Zodra de onderdelen worden gedemonteerd, is een goede tijd om ze te kleden om er goed uitzien. Eens gelegd is veel moeilijker. De cilinders (na het werk wordt gedaan) kan worden gereinigd en geschilderd en de klep dekt zeer gepolijst met Mothers of soortgelijke verbindingen. De cilinderkoppen zijn moeilijk om na de installatie van een groot werk te krijgen. Als ze niet chroom, zal een beetje Moeders en sommige ultrafijne nat en droog schuurpapier de aluminium uitstraling, net als chroom met zeer weinig werk te maken. Maak de duwstang covers en licht zand met ultra fijn schuurpapier om eventuele roest te verwijderen. Als de chromen off ergens is gekomen, na het schuren van de roest weg schoon het gebied met alcohol. Krijg wat chroom verf op de auto-onderdelen winkel en een aantal duidelijke top-coat in de spuitbussen. Tape uit het gebied een licht spuit een paar jassen van het chroom over het gebied. Na deze droogt lichtjes spuit het duidelijk over de chrome verf.

Share This Post