Index / Tuin / Hoe maak je een Tree starten vanuit een Apricot Seed

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een Tree starten vanuit een Apricot Seed

Groeit tot 25 voet lang met roze of wit vroege lentebloesems, de abrikoos (Prunus armeniaca) produceert sappige gouden vruchten in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 5 tot en met 7. Als u zaden van een geënt of hybride r

AdvertisementGroeit tot 25 voet lang met roze of wit vroege lentebloesems, de abrikoos (Prunus armeniaca) produceert sappige gouden vruchten in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 5 tot en met 7. Als u zaden van een geënt of hybride ras, de zaailingen u groeien van hen niet uit of produceren als de ouder boom. Heeft zaden van een vroeg-seizoen abrikoos ook niet oogsten, omdat ze vaak niet om te ontkiemen. Voor het beste resultaat, kies een midden- tot laat op het seizoen type dat werd gekweekt uit zaad zelf en is niet dicht genoeg bij andere bomen in het zelfde geslacht te worden bestoven door hen.

Wat je nodig hebt

 • Schilmesje

  plantaardige borstel

  Kranten

  Nutcracker of bankschroef

  Glazen pot met schroefdeksel of zip-top boterhamzakje

  Veenmos

  Schep

  Screening of hardware doek

Het voorbereiden van Apricot Seeds

Snijd geopend abrikozen die volledig rijp of overrijp zijn en wrikken uit de pits. Schrob de resterende vlees uit de pits met een plantaardige borstel en verspreid ze op kranten voor ongeveer drie uur totdat hun oppervlakken droog zijn.

Breek de pits geopend door het uitoefenen van druk, met een notenkraker of bankschroef, op hun genaaide kanten. Pak de amandelvormige zaden.

Laat de zaden op de kranten voor een paar uur totdat hun oppervlakken droog zijn voordat ze op te slaan in een overdekte pot of zip-top boterhamzakje in de koelkast als je wilt hun stratificatie periode uit te stellen. Als u van plan bent om dat proces te starten meteen genieten van de zaden een nacht in een bakje lauw water.

Vanaf Apricot Seeds Indoors

Knijp vochtige veenmos genoeg om het overtollige vocht te verwijderen en plaats een paar handenvol van die mos in een glazen pot of een boterhamzakje. Giet de vooraf geweekt zaden en voeg ze toe aan het mos, ze te mengen in grondig. Bedek de pot met een schroefdop of zip de zak dicht.

Koud stratificeren de zaden door het plaatsen van de pot of zak in de koelkast, waar de temperatuur moet boven 32 graden Fahrenheit en niet hoger dan 45 F. Controleer regelmatig op tekenen van wortels die in de turf. Abrikozen zaden algemeen beginnen te ontkiemen 4-6 weken.

Pot de gekiemde zaden als het weer niet zal toestaan ​​om ze buiten te planten. Plaats een zaad in elke pot 4-inch potgrond, met het basiseinde naar beneden en het andere uiteinde van het zaad nabij het oppervlak van de bodem. Houd de zaailingen op een zonnige vensterbank, onder grow-lampen of in een kas totdat u klaar bent om ze te transplanteren in de tuin zijn.

Vanaf Apricot Seeds Outdoors

Graven een beplanting bed in de herfst op een site met volle zon en lichte leemachtige grond. Teken een groef in de grond die tweemaal zo groot is dan de lengte van de zaden. Zaai de zaden vooraf geweekt in de voor ongeveer 6 inches uit elkaar en vul die groef met grond. Verspreid een 1 inch van zand over de aanplant rij om het oppervlak van de bodem van steeds knapperig te houden.

Bedek de rij met een lengte van het scherm of hardware doek. Plooi de randen van het scherm of hardware doek enkele centimeters diep in de grond aan alle kanten te voorkomen dat de dieren het opgraven van de zaden.

Let op tekenen van kieming in het voorjaar. Als je ziet weinig bomen beginnen te verschijnen, verwijdert u het scherm of hardware doek om hen in staat stellen om te groeien voordat je ze transplantatie.

Hints

Als u niet wilt storen de extractie van de zaden, kunt u de pits stratificeren in plaats daarvan, maar kieming zal het langer duren.

De zaden, takjes en verwelkte bladeren van abrikoos bomen zijn giftig, dus houd deze materialen buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Share This Post