Index / Cars / Hoe maak je een Transmission Filter wijzigen in een '02 Blazer

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Transmission Filter wijzigen in een '02 Blazer

De Chevrolet S-10 Blazer werd geïntroduceerd in het modeljaar 1983. De naam Blazer werd gebruikt op zowel full-size en S-10 Blazer tot 1995, toen de volledige grootte Blazer werd de Tahoe. De 2002 Chevrolet Blazer was het laatste Blazer maakte, zoals

Advertisement

De Chevrolet S-10 Blazer werd geïntroduceerd in het modeljaar 1983. De naam Blazer werd gebruikt op zowel full-size en S-10 Blazer tot 1995, toen de volledige grootte Blazer werd de Tahoe. De 2002 Chevrolet Blazer was het laatste Blazer maakte, zoals het werd vervangen door de grotere Trailblazer. De 2002 Blazer was uitgerust met een 4,3-liter motor, een automatische transmissie 4L60-E, en de keuze van 2-wiel of 4-wheel drive. De transmissie pan op de 2002 Blazer is onder de buik van de transmissie, net achter de bel behuizing of motor gebied.

Wat je nodig hebt

3/8-inch schijf ratchet en socket set, met 4-inch uitbreiding

3/8-inch schijf gecertificeerd momentsleutel

2 rechte scheermesjes of doos messen

Nieuwe transmissie filter

Nieuwe transmissie pan pakking

6 liter of meer standaard automatische transmissie vloeistof (ATF).

2-liter of groter drain pan

Til de voorkant van de Blazer met behulp van een 2-ton-aansluiting of een aansluiting met een grotere capaciteit. Plaats assteunen onder het voorste frame rails, net binnen de binnenste uiteinden van de lagere controle armen. Het verder uit elkaar u de krik staat, hoe lager het zwaartepunt en meer stabiliteit van het voertuig tijdens het project.

Leg onder de voorbumper van de Blazer en schuif je lichaam achter de motor, zodat je fysiek toegang tot de transmissie pan. De transmissie pan op de bodem van de blazer een grote glanzende aluminium pan. Het is net achter de transmissie bel behuizing. Het koppelingshuis is het deel van de transmissie die fakkels uitwendige als een klok waar het is verbonden met de motor.

Plaats een 2-liter of groter opvangbak onder het achterste gedeelte van de transmissie pan. Verwijder de aftapplug uit de bodem van de pan transmissie en maken de overdracht uitlekken niet minder dan 10 minuten.

Verwijder de 16 transmissie pan bevestigingsbouten met een 3/8-inch schijf ratel en contactdoos, samen met een 4-inch extensie. De uitbreiding vindt u een groter bereik en de hefboomwerking tijdens dit gedeelte van het project te geven.

Verwijder de bouten aan de achterzijde van de pan eerst (naar de achterkant van de vrachtwagen) en verwijder de zijkant bouten een voor een, afwisselend zijden naar de voorkant van de pan. Verwijder de voorste bouten laatste. De bouten los op deze wijze zorgt de stroom van de resterende transmissievloeistof beschikken als het uit de pan. Trekken aan de bouten van achter naar voren zal u ook helpen van het krijgen van transmissie vloeistof over jezelf.

Draai de transmissie pan volledig over, zodat het riool in de opvangbak. Laat de transmissie pan op de afvoer pan, maar laat het niet te vallen in de afvoer.

Verwijder de transmissie filter bevestigingsbout in de buurt van de voorkant van het filter. Gebruik een 3/8-inch schijf ratel en stopcontact met een 4-inch verlenging van de bout linksom draaien totdat het wordt verwijderd. Zet de oude transmissie filter direct in de opvangbak.

Verwijder de pakking materiaal van de transmissie montage-oppervlak, met behulp van een rechte scheermesje of doos mes op het montageoppervlak schrapen schoon. Schraap de pakking montagevlak op de transmissie pan schoon als goed, met behulp van een tweede scheermesje. Gooi de scheermesjes onmiddellijk in een prullenbak na voltooiing van de transmissie reinigen en pan montagevlakken. Laat geen scherpe scheermesjes liggen onder het voertuig met u.

Installeer de nieuwe transmissie filter en montage schroef in de transmissie. Draai de transmissie filter bevestigingsbout tot ongeveer 15 voet-pond van het koppel, met behulp van een gecertificeerde 3/8-inch schijf momentsleutel en socket.

Installeer de nieuwe transmissie pakking op de transmissie pan. Controleer alle boutgaten op de pakking uitgelijnd met de gaten in de pan. Breng de pan recht omhoog en op de bodem van de transmissie te installeren. Breng alle 16 transmissie bevestigingsbouten en draai elke bout ten minste 3 maal in de transmissie. Niet te scherpen of het koppel elke transmissie pan bouten naar beneden totdat alle bouten zijn gestart in de transmissie.

Draai de achterzijde transmissie pan bouten naar beneden van het centrum naar buiten, met behulp van een 3/8-inch schijf momentsleutel en socket. Draai de bouten tot 35 voet-pond van het koppel met de momentsleutel. Niet raden of uw draaimomentstanden te schatten door te proberen een ratel gebruiken, omdat u alleen zal de transmissie naar gaan lekken in de nabije toekomst.

Draai alle zij- bouten en moeren voor vaststelling van het centrum van elke zijde, vervolgens naar buiten. Deze aanscherping methode zorgt ervoor dat u de pakking gelijkmatig verspreid over het hele montagevlakken van zowel de transmissie pan en transmissie. Plaats de transmissie drain bout en draai de bout tot 22 voet-pond van het koppel, als je eenmaal volledig zijn geïnstalleerd, de transmissie pan.

Til de Blazer met behulp van een 2-ton-aansluiting of een aansluiting met een grotere capaciteit. Verwijder de krik staat van onder de Blazer. Laat de Blazer op de grond.

Open de motorkap van de Blazer en verwijder de transmissie peilstok. Dit is de gele peilstok naar de achterzijde van de kant van de motor van de bestuurder. Plaats een transmissie vloeistof trechter in de oliepeilstokopening. Zoals u volledig zijn afgetapt de transmissie, zul je nu moeten de transmissie vullen. Plaats 5-liter automatische transmissie vloeistof in de trechter. Installeer de peilstok terug in de transmissie vulopening. Start de Blazer en controleer het oliepeil op de peilstok. Voeg transmissie vloeistof als nodig is tot de gegevensoverdracht vol is.

Share This Post