Index / Huis / Hoe maak je een TL-buis vervangen

Share This Post

Huis

Hoe maak je een TL-buis vervangen

Een TL-buis is een lange, dunne type licht dat voor armaturen op muren en plafonds is bevestigd. De buis werkt door het verlaten van kwik atomen met elektriciteit voor zichtbaar licht te produceren. Als het lampje gaat flikkeren, of als slechts één u

AdvertisementEen TL-buis is een lange, dunne type licht dat voor armaturen op muren en plafonds is bevestigd. De buis werkt door het verlaten van kwik atomen met elektriciteit voor zichtbaar licht te produceren. Als het lampje gaat flikkeren, of als slechts één uiteinde van de buis werken, zal de starter moeten worden vervangen. Als het lampje niet gaat branden helemaal niet, moet u de volledige buis te vervangen. Het licht van de handleiding zal u adviseren over de omvang en aard van de vervanging TL-buis vereist.

Wat je nodig hebt

  • TL-buis

    Beginner

    Ladder

    schroevedraaier

Schakel het vloeroppervlak en zorg ervoor dat alle kinderen en huisdieren uit de kamer. Schakel de lichtschakelaar, en laat de buis afkoelen gedurende enkele minuten. Schakel de hoofdschakelaar voor het circuit, gelegen in het centrum van de consument unit van uw huis.

Plaats de ladder direct onder de tl-lamp.

Verwijder de TL-buis dekking van glas (indien van toepassing), door voorzichtig omhoog te duwen op de glazen afdekplaat, vervolgens te kantelen naar u toe. Sommige glas covers zijn plaats gehouden door schroeven aan elk uiteinde van de draagbeugel; Schroef ze met een geschikt formaat schroevendraaier.

Houd de randen van de buis voorzichtig en draai het naar u toe om vrij te geven. Sommige modellen hebben buizen die nodig eind steunbeugels voorzichtig uit elkaar getrokken zodat de lamp op vrij komen.

Schuif de nieuwe fluorescentiebuis terug in de montage door het opstellen van de groeven op het einde van de buis en voorzichtig steken deze vast. Draai de buis om te vergrendelen. Plaats de glazen afdekking. Schakel de belangrijkste circuit en het licht weer aan.

Vervang de starter als het licht nog steeds niet werkt; de starter is gelegen in de fitting racket. Herhaal stap 1 en 2. Druk de starter naar binnen, draai het zo dat het van u wordt geconfronteerd, en verwijder deze dan. Plaats de nieuwe starter, duw hem op zijn plaats, en het draaien naar u toe om te vergrendelen.

Hints

TL-lampen bevatten kleine hoeveelheden kwik, dus gooi ze juist door middel van een recycling-programma.

Zorg er altijd voor de lichtschakelaar en het circuit is uitgeschakeld voordat u de TL-buis.

Gebruik nooit druk om het middelste gedeelte van de lamp.

Share This Post