Index / wettelijk / Hoe maak je een tijdelijk huisverbod in Hawaii verkrijgen

Share This Post

wettelijk

Hoe maak je een tijdelijk huisverbod in Hawaii verkrijgen

Huisverbod Orders (TRO) worden uitgegeven door de rechtbank aan slachtoffers van misbruik of intimidatie te beschermen tegen verder geweld. Huisverbod Bestellingen zijn geldig gedurende 90 dagen in Hawaii. Zij treden in werking zodra ze goed op de re

AdvertisementHuisverbod Orders (TRO) worden uitgegeven door de rechtbank aan slachtoffers van misbruik of intimidatie te beschermen tegen verder geweld. Huisverbod Bestellingen zijn geldig gedurende 90 dagen in Hawaii. Zij treden in werking zodra ze goed op de respondent worden geserveerd. Deze opdrachten zullen worden omgezet tot een conservatoir bevel als de rechter beslist dit gerechtvaardigd is na de hoorzitting, of ze zullen komen te vervallen indien de eiser niet wenst om de bestelling voort te zetten of de rechter vernietigt het.

Bestand voor een tijdelijk huisverbod in uw circuit district of familie rechtbank. Bestand in de familie rechtbank als je betrokken bent bij een situatie van huiselijk geweld, en in de rechtbank als je het nastreven van een straatverbod voor een patroon van intimidatie door een niet-familielid.

Huiselijk geweld omvat dreigende lichamelijke schade, lichamelijk letsel of mishandeling; extreme psychische mishandeling; of kwaadwillige materiƫle schade door een familielid of huisgenoot.

De griffier zal u de nodige formulieren te geven; ze zijn ook online beschikbaar. De formulieren en ondertekenen in de voorkant van de griffier of een notaris. Er is een vergoeding te dienen, maar het kan worden afgeweken in "uitzonderlijke omstandigheden". De receptionist zal vervolgens voor te leggen aan een rechter.

Verschijnen voor de rechter en leg uit waarom je denkt dat je bescherming nodig hebt van de respondent. Indiener moet tonen aan de rechter dat verleden daden van geweld "hebben voorgedaan, of dat de bedreigingen van misbruik maakt het waarschijnlijk dat de handelingen van misbruik zou kunnen komen", en dat een tijdelijk huisverbod "noodzakelijk is om daden van misbruik of herhaling van misbruik te voorkomen en een periode van scheiding van de betrokkenen te waarborgen. "

Vraag het aan de rechter voor specifieke termen voor het tijdelijk huisverbod. Volgens Hawaii wet, kunt u vragen dat de respondent worden beperkt in aanraking komen, bedreigende of fysiek misbruik maakt van u of iemand in uw huis, en het invoeren van uw huis.

Hebben de respondent geserveerd met het huisverbod. Het zal niet afdwingbaar zijn totdat het goed is gediend. Afhankelijk van uw circuit, moet u een kopie van het huisverbod te nemen om ofwel de plaatselijke politie of een deurwaarder. Geef ze het adres van de respondent en de tijd die je verwachten dat ze om daar aanwezig te zijn. Controleer met wetshandhaving of de deurwaarder dat de bestelling correct werd geserveerd, om uw bescherming te garanderen.

Hints

Elke overtreding van een huisverbod, zelfs met toestemming van de eiser, is een misdrijf bestraft met maximaal een jaar in de gevangenis en een boete van maximaal $ 1.000.

Share This Post