Index / Cars / Hoe maak je een thermostaat installeren in een F-350 Diesel

Share This Post

Cars

Hoe maak je een thermostaat installeren in een F-350 Diesel

De F-350-aanduiding verwijst naar een 1-ton Ford F-Series pick-up truck. De thermostaat in uw diesel-aangedreven Ford sluit de stroom van koelmiddel als de motor koud is, waardoor de motor op te warmen sneller. Wanneer de koelvloeistof een bepaalde t

AdvertisementDe F-350-aanduiding verwijst naar een 1-ton Ford F-Series pick-up truck. De thermostaat in uw diesel-aangedreven Ford sluit de stroom van koelmiddel als de motor koud is, waardoor de motor op te warmen sneller. Wanneer de koelvloeistof een bepaalde temperatuur bereikt, de thermostaat open en stroomt het koelmiddel normaal. Een defecte thermostaat in uw diesel kan ertoe leiden dat uw motor oververhit raken als de thermostaat vast komt te zitten in de gesloten positie. Installatie van een nieuwe thermostaat zal genezen van het probleem en krijg je weer op de weg.

Wat je nodig hebt

drain pan

19mm moersleutel

Tang

indringende vloeistoffen

8mm moersleutel

Platte schroevendraaier

Vod

Thermostaathuis O-ring pakking

momentsleutel

Open de motorkap. Laat de motor af te koelen, zodat u niet zal worden gebroeid door hete koelvloeistof. Zoek het thermostaathuis door het traceren van de bovenste radiatorslang van kant van de radiator van de bestuurder om de beƫindiging op het thermostaathuis.

Verwijder de dop van de fles witte plastic koelvloeistof aan de voorkant van de motorruimte. Plaats een opvangbak onder de radiator petcock afvoer aan de onderzijde van de radiator aan de kant van het voertuig de bestuurder. Verwijder de petcock linksom om deze los met een 19mm moersleutel. Vervang de petcock en draai deze met de klok mee, zodra de koelvloeistof volledig is afgetapt.

Verwijder de kabels aan beide uiteinden van de bovenste radiatorslang met een tang. Trek de slang van de radiateur en de thermostaathuis, met een draaiende beweging. Stel de slang en klemmen opzij.

Spray indringende vloeistoffen op de drie bevestigingsbouten van de thermostaat huisvesting en laten inwerken voor een paar minuten. Verwijder de drie bouten met een 8mm sleutel linksom gedraaid. Verwijder het thermostaathuis van de waterpomp en het instellen en de bouten opzij.

Verwijder het thermostaathuis van de waterpomp de thermostaat onthullen. wrikken voorzichtig de thermostaat met een platte schroevendraaier, indien nodig. Reinig de pasvlakken op de thermostaat huisvesting en bij de waterpomp met een doek.

Plaats een nieuwe thermostaat in de waterpomp met de punt naar boven. Plaats een nieuwe O-ring pakking in de groef van het thermostaathuis pasvlak van de waterpomp. Plaats de thermostaat behuizing terug op de waterpomp en draai de drie bouten met een momentsleutel tot 15 voet-lbs.

Duw de bovenste radiator slang terug op de radiator inlaat en de thermostaat behuizing totdat deze volledig op zijn plaats zit aan beide uiteinden. Vervang de slangklemmen in hun oorspronkelijke positie met een tang. Vul de koelvloeistof die u afgetapt uit de radiator terug in de witte plastic koelvloeistof tank en vervang de dop. Start de motor en laat hem opwarmen. Controleer op lekken en draai uw verbindingen indien nodig.

Share This Post