Index / Cars / Hoe maak je een TCM wijzigen in een 2007 Impala

Share This Post

Cars

Hoe maak je een TCM wijzigen in een 2007 Impala

De transmissie regeleenheid of TCM, in een 2007 Chevrolet Impala is ontworpen om alle elektronische componenten die de signaaloverdracht regelen. De TCM communiceert met de Motormanagementsysteem of PCM om naadloos coördineert de werking van de trans

Advertisement

De transmissie regeleenheid of TCM, in een 2007 Chevrolet Impala is ontworpen om alle elektronische componenten die de signaaloverdracht regelen. De TCM communiceert met de Motormanagementsysteem of PCM om naadloos coördineert de werking van de transmissie met andere voertuigsystemen. Wanneer de TCM niet lukt, kan de overdracht onregelmatig verschuiven, hard, of niet meer reageert. Vervanging TCMS zijn verkrijgbaar bij gecertificeerde General Motors dealers.

Wat je nodig hebt

Accu moersleutel

Rags

Platte schroevendraaier

Tech 2 scanner

Zet de motor af en koppel de negatieve accukabel, met behulp van een accu moersleutel. Verwijder de motorolie vuldop en plaats een schone doek in de vulopening om te voorkomen dat vuil en puin van het invoeren van de motor, terwijl de kap is verwijderd.

Trek op het inlaatspruitstuk kap om de kap te scheiden van de vasthoudende studs, stel vervolgens het deksel opzij. Koppel de positieve carter ventilatie slang van de luchtinlaat buis.

Draai het luchtfilter intake slangklem op het gasklephuis, met behulp van een platte schroevendraaier. Koppel de luchtfilter inlaatbuis van het gasklephuis. Draai het luchtfilter intake slangklem uit de massa luchtstroom sensor. Koppel de luchtfilter inlaatbuis uit de massa luchtstroom sensor en opzij leggen.

Scheid de motor controle module uit de houder door het indrukken van de plastic lipjes die de module aan de beugel. Swing de ECM uit de weg om ruimte voor toegang tot de TCM te maken. Ontkoppel elektrische aansluitingen van de ECM's.

Koppel de elektrische aansluiting van de TCM en verwijder de TCM van de houder door het indrukken van de plastic behoudende connectoren. Installeer de nieuwe TCM in de beugel en sluit de elektrische connector. Plaats de ECM in zijn beugel.

Sluit de luchtfilter inlaatbuis aan het gasklephuis en de massa luchtstroom sensor en draai de klemmen aan de buis te beveiligen. Plaats de positieve carter ventilatie slang in de luchtinlaat cleaner buis. Installeer het inlaatspruitstuk deksel en vervang dan de olievuldop.

Sluit een Tech 2 scanner om diagnostische gegevens poort van het voertuig. Schakel de scanner en selecteer jaar en lichaam het type van het voertuig (W). Ga naar het menu speciale functies en het resetten van de transmissie adaptieve druk, of TAP, informatie. Koppel de scanner zodra de procedure is afgerond en de weg te testen het voertuig.

Hints

Wanneer de TCM wordt vervangen, moet de TAP opnieuw worden ingesteld om duidelijk uit de gegevens van de oude TCM. Hierdoor kan de PCM opnieuw leren de transmissie shift punten en synchroniseren met de nieuwe TCM. Transmissieprestaties kan worden aangetast tijdens deze periode, maar moet weer normaal binnen enkele aandrijving cycli.

De Tech 2 is General Motors 'factory scan tool. Aftermarket scantools niet kan communiceren met de PCM ter hoogte nodig om de TAP resetten. U moet toegang hebben tot een Tech 2 om deze procedure correct te voltooien.

Share This Post