Index / Persoonlijke financiën / Hoe maak je een T4-bestand voor een bonus in Canada

Share This Post

Persoonlijke financiën

Hoe maak je een T4-bestand voor een bonus in Canada

In Canada, de meeste bonussen toegekend door een werkgever zijn belastbaar en moeten worden geclaimd. Echter, niet alle bonussen hetzelfde behandeld, en sommige zijn in aanmerking voor vrijstelling, afhankelijk van het type en de waarde bonus. Gelukk

AdvertisementIn Canada, de meeste bonussen toegekend door een werkgever zijn belastbaar en moeten worden geclaimd. Echter, niet alle bonussen hetzelfde behandeld, en sommige zijn in aanmerking voor vrijstelling, afhankelijk van het type en de waarde bonus. Gelukkig, het bepalen of uw bonus belastbaar is en het indienen van een T4 voor bent vrij eenvoudig processen die je kunt doen per post of online.

Bepalen of uw bonus belastbaar is. Maximaal twee niet-contante cadeaus voor speciale gelegenheden, zoals Kerstmis, Chanoeka of een verjaardag, zijn belastingvrij, mits de waarde niet meer dan $ 500. Awards die erkennen prestaties zijn ook gratis belasting, mits deze niet in contanten betaald en niet meer dan $ 500. Cash of bijna-cash geschenken - bijvoorbeeld, cadeaubonnen - zijn volledig belastbaar tegen marktwaarde.

Bepaal het type van de bonus die je verklaren. Een ondertekening bonus wordt beschouwd als inkomsten uit arbeid en moet worden verklaard als zodanig. Elke periodieke bonus - bijvoorbeeld jaarlijks - wordt ook beschouwd als inkomen, maar wordt anders belast via de bonus methode van belastingheffing, die zal variëren afhankelijk van de aard van de bonus. Neem contact op met uw werkgever om de aard van uw bonus te bepalen voordat het bepalen van hoe de belasting die u verschuldigd zal zijn op het te berekenen.

Zorg ervoor dat het bedrag van de bonus op lijn 101 wordt ingevoerd op de T4 slip. Deze lijn is voor inkomsten uit arbeid, dat is hoe een bonus in meegeteld voor de toepassing van de belastingen. Het is de verantwoordelijkheid van uw werkgever om zowel de waarde van uw bonus op lijn 101 en de betaalde voor die bonus op lijn 437. Als u niet zeker weet belasting in te voeren als uw werkgever uw bonus heeft opgenomen op uw T4 of dat ze belasting in mindering gebracht op het bij de bron, haar vragen.

File uw T4 als je normaal zou doen, hetzij door het invullen van het papieren formulier en mailing in uw terugkeer of met behulp van een online of software gebaseerde programma en het gebruik van NetFile om uw terugkeer te voltooien. Vergeet niet dat je bonus en de belasting die erop zijn al gedekt op de lijnen 101 en 437.

Share This Post