Index / Cars / Hoe maak je een SR20DET Boost Gauge Install

Share This Post

Cars

Hoe maak je een SR20DET Boost Gauge Install

Ondanks zijn populariteit onder liefhebbers van prestaties, werd de Nissan SR20DET turbomotor nooit aangeboden in een Amerikaanse productie van auto's. Om deze reden heeft de SR20DET uitgegroeid tot een van de meest populaire Japanse motoren te impor

Advertisement

Ondanks zijn populariteit onder liefhebbers van prestaties, werd de Nissan SR20DET turbomotor nooit aangeboden in een Amerikaanse productie van auto's. Om deze reden heeft de SR20DET uitgegroeid tot een van de meest populaire Japanse motoren te importeren en swap in oudere modellen USDM Nissan voertuigen. Als uw Nissan is uitgerust met de SR20DET, is het belangrijk om een ​​oppepper spoor installeren om PSI uitgang van de turbocompressor te bewaken. Hierdoor kunt u elke turbo storingen, evenals tune de piek boost waarde van uw SR20DET diagnosticeren. Installatie van een oppepper spoor vereist slechts een paar snelle draad en lijn lassen. De oppepper spoor kan dan in een aangepaste gauge pod worden gemonteerd, waardoor het een aantrekkelijke aanvulling op uw Nissan.

Wat je nodig hebt

Turbodrukmeter kit

gauge pod

Phillips-schroevendraaier

Draadsnijders

Elektrische tape

kabelbinders

Monteer de meter pod in het interieur van uw Nissan. Montage locaties zullen variëren afhankelijk van het ontwerp. In het algemeen, gauge pods te monteren op het voertuig A-stijl of het dashboard. Beveilig de meter pod met de meegeleverde dubbelzijdige tape en / of kruiskopschroeven.

Verwijder de zekering deksel, gelegen aan de linkerzijde van de bestuurder kant beenruimte in de meeste oudere Nissans. Verwijder de zekering van de voorraad dashboard verlichting (zie lay-out diagram een ​​zekeringkast deksel's). Strak wikkel de oppepper spoor verlichting draad's blootgestelde uiteinde rond de zekering terminal, dan is de zekering opnieuw te installeren. Vervang de zekering deksel.

Draai een van de chassis schroeven in de buurt van de zekeringkast. Wikkel de turbodrukmeter aardingskabel strak om de nek van de schroef. Draai de schroef in het chassis van uw auto, zorg ervoor dat wringt de grond verbinding strak. Bedek de verbinding met elektrische tape.

Route de oppepper spoor verlichting en op de grond draad op de meter pod omgeving. Installeer elke draad op zijn aangewezen terminal aan de achterzijde van de oppepper spoor. Plaats de oppepper spoor in de meter pod, en veilig op zijn plaats vast door de pod gezicht.

Volg de voorraad bedrading aan de bestuurderszijde woord aan de bedrading tule in de firewall te lokaliseren. Route je boost meter vacuüm lijn om deze tule, en stop het in de motorruimte gebied.

Gebruik draadscharen voor één van de turbo-systeem vacuüm lijnen bereikbaar met de oppepper spoor vacuüm lijn te snijden. Sluit elke kant van de snede voorraad lijn om de bijgeleverde turbodrukmeter T-fitting. Sluit de turbodrukmeter vacuüm lijn om de resterende T-montage. Tuck alle overtollige voering opzij, en veilig met kabelbinders.

Share This Post