Index / Cars / Hoe maak je een Sportster Muffler wijzigen

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Sportster Muffler wijzigen

Het vervangen van de voorraad dempers op een Harley-Davidson Sportster motorfiets is een van de eerste modificaties die de meeste eigenaren maken hun machines. Of het nu een throaty gerommel toon die je zoekt, of hoe luider geluid van een racemachine

AdvertisementHet vervangen van de voorraad dempers op een Harley-Davidson Sportster motorfiets is een van de eerste modificaties die de meeste eigenaren maken hun machines. Of het nu een throaty gerommel toon die je zoekt, of hoe luider geluid van een racemachine, zal vrijwel geen Harley zijn fabriek dempers behouden voor zeer lang. Harley's eigen onderdelencatalogus, evenals die van vele aftermarket leveranciers, bieden een grote selectie van de lagere beperking dempers dat de legendarische Harley-Davidson motor geluid tot leven zal brengen en het vergroten van de macht van een fiets op hetzelfde moment. Zodra de gewenste dempers zijn gekozen, het is een relatief eenvoudige taak om ze te installeren.

Wat je nodig hebt

Basic SAE ratchet en socket set,

combinatie moersleutels

Straight schroevendraaier of ¼-inch inch moersleutel

Doordringende smeermiddel (indien nodig)

Zachte hamer en houten blok (indien nodig)

Fijnkorrelige schuurlinnen of schuurpapier

Nieuwe uitlaat klemmen

Maak de worm en roller klemmen die het hitteschild hechten aan de uitlaat header leiding met een rechte schroevendraaier of een ¼-inch inch moersleutel. Verwijder het hitteschild en leg het opzij.

Verwijder de bout en moer vastzetten van de uitlaat klem naar voren bevestigingsbeugel. Gooi de oude klem. Verwijder alle overige bouten en moeren die de geluiddemper vast aan de draagarmen. Bewaar deze hardware als dat nodig is voor de installatie van de nieuwe uitlaat.

Maak de oude demper van de uitlaat crossover buis, en werk het heen en weer, totdat hij glipt uit de kop pijp. Licht zand het einde van de kop pijp met fijnkorrelig schuurpapier en breng een dunne laag indringend smeermiddel.

Installeer eventuele vervanging haakjes volgens de instructies van de fabrikant. Installeer een nieuwe pakking in de crossover vergaarbak van de nieuwe uitlaatdemper en het werk van de nieuwe uitlaat op de kop pijp. Twist en werk het rond als nodig is totdat alle boutgaten de juiste wijze zijn opgesteld.

Gebruik nieuwe hardware om de geluiddemper hechten aan de montagebeugels, indien aanwezig. Zo niet, smeren en opnieuw gebruik maken van alle oude hardware die je behouden.

Plaats de nieuwe uitlaat klem op zijn plaats. Draai het omhoog met behulp van de nieuwe bout en moer die daarmee gepaard gaat. Knus-up van alle bouten en moeren. Vervang het hitteschild. Herhaal de gehele procedure voor de andere uitlaat. Start de motor en controleer of uitlaat lekkage.

Hints

Doordringende smeermiddel zal moeten worden gebruikt als de fiets is enkele jaren oud, en / of heeft uitgebreide corrosie op het bevestigingsmateriaal.

Een zachte hamer of houten blok en een conventionele hamer kan worden gebruikt om vrij te maken "koppig" dempers die niet willen om gemakkelijk af te komen.

Wanneer uitgebreide corrosie kunnen bestaan, kan de inlaatbuis van de uitlaat moet worden verwarmd met behulp van een propaan brander en een geschikte vlam spreader.

De taps toelopende einde van een gemeenschappelijk "lady-foot" rolkoevoet maakt een doeltreffend instrument voor de rij boutgaten, als je toevallig in je gereedschapskist te hebben.

Als je moet hameren op iets, gezond verstand gebruiken en beperken van uw slagen zo veel mogelijk. Niet laten meeslepen en ga wild. Gebruik alleen genoeg kracht om vrij te maken het gedeelte dat u wilt verwijderen.

Als je gedwongen wordt om op te warmen de geluiddemper om het te verwijderen, heel voorzichtig zijn tijdens het gebruik van de brander. Veeg alle kruipolie af van de oppervlakken en houden de vlam ver weg van alle plastic of rubber onderdelen.

Wanneer een wijziging wordt aangebracht in het uitlaatsysteem van een Harley-Davidson motorfiets, is het noodzakelijk om opnieuw afstemmen van de fiets brandstofsysteem tot een iets rijker mengsel. Op carbureted bikes, zal dit opnieuw spuiten van de carburator te betrekken; on-brandstofinspuiting modellen, moet de fiets ECU gereset naar nieuwe specificaties. Het wordt sterk aanbevolen dat je laat een erkende Harley-dealer uitvoeren van deze diensten.

Share This Post