Index / Huis / Hoe maak je een soldeerbout gebruiken

Share This Post

Huis

Hoe maak je een soldeerbout gebruiken

Een soldeerbout is een handig tooltje om te hebben dat heeft veel nuttige doeleinden. Enkele van de toepassingen zijn metaalbewerking, kunsten en ambachten, verbeteringen aan het huis en de auto en de motor te repareren. Een van de meest voorkomende

Advertisement

Een soldeerbout is een handig tooltje om te hebben dat heeft veel nuttige doeleinden. Enkele van de toepassingen zijn metaalbewerking, kunsten en ambachten, verbeteringen aan het huis en de auto en de motor te repareren. Een van de meest voorkomende toepassingen voor een soldeerbout is het solderen van elektrische draad bij de installatie van schakelaars en stopcontacten. Lees verder om meer te leren.

Wat je nodig hebt

  • Soldeer

    flux

    Spons of vochtige doek

    solderen stand

Houd de soldeerbout alsof het een pen en je zou gaan om je naam te schrijven. Laat de punt van het strijkijzer niet aan.

Verwarm het te solderen gebied door voorzichtig de punt van het ijzer aan het oppervlak raken. Soldeer een combinatie van bepaalde percentages van tin en lood. Samen de twee worden "flux". Het toepassen soldeer heet "vertinnen" vanwege het percentage van tin in beweging. Er zijn verschillende soorten flux afhankelijk van het onderdeel te solderen. Flux komt in verschillende grootte rollen weer op basis van de taak die gesoldeerde nodig heeft.

Breng het soldeer op de gezamenlijke door zachtjes te laten het soldeer stroom in een vulkaan vorm (in een piek stijl). Zorg ervoor dat het soldeer stroomt op het gewricht en niet in de buurt of naast het gewricht. Als het soldeer maakt een dip vorm, is het niet stroomt in het gewricht en de gezamenlijke droog is. Een andere manier om te vertellen dat het soldeer niet geraakt het specifieke gebied is door de verschijning van het soldeer; het ziet er erg saai. Als het een "goede soldeer," het zal op een zeer glanzend uiterlijk te nemen.

Zoek hetzij in uw favoriete lokale hardware winkel of winkels voor de verschillende soorten van soldeerbouten. Solderen wordt ook gebruikt in ambachten zoals glas in lood en meestal vereist een hoger watt soldeerbout of een soldeerbout.

Fix een slechte soldeer of een bestaande soldeerverbinding met wat desolderen vlecht genoemd. Desolderen vlecht is samengesteld uit koper en is gemaakt om zich aan metaal flux. Plaats de desolderen vlecht op de bestaande soldeerverbinding. Verhit de koper met de soldeerbout, die het metaal flux voor een schoon oppervlak verwijdert.

Neem klemmen en voeg ze toe aan het gebied te solderen. Houd het absoluut stil. Dit is noodzakelijk om goed solderen en de gesoldeerde punt stil te houden terwijl het koelen teneinde een strak soldeerverbinding zijn.

Hints

Vergeet niet om te werken in een goed geventileerde ruimte als soldeer een bepaald percentage lood bevat. Altijd handen wassen na het solderen. Was de punt van de soldeerbout aan het einde van elk gebruik. Soldeerpistolen hebben meestal een hoger wattage. Dus als je het solderen van PCB of draad componenten, het pistool is te warm voor dat soort werk en zal PCB of draad componenten verbranden.

Plaats altijd de soldeerbout in de stand na elk gebruik.

Raak de punt van de soldeerbout wordt het zeer warm en je kon een ernstige brandwonden krijgen.

Houd altijd een EHBO-kit in of rond uw werkgebied.

Houd de punt van het strijkijzer schoon. Gebruik een vochtige spons om eventuele resten veroorzaakt door de flux materiaal te verwijderen. Na het reinigen van het toepassen van een zeer klein laagje van flux aan het uiteinde. Dit leidt tot een snellere warmte bij het gebruik van de soldeerbout.

Leg nooit de soldeerbout neer op elk oppervlak.

Share This Post