Index / Cars / Hoe maak je een Six-Volt batterij op te laden

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Six-Volt batterij op te laden

Zes-volt accu's zijn kleinere versies van de lood-zuur 12-volt accu's gebruikt in de meeste auto's. Echter, omdat zes volt accu's vaak worden aangetroffen in voertuigen en apparaten die beperkt gebruik zien, ze worden vaak verwaarloosd. Goed onderhou

Advertisement

Zes-volt accu's zijn kleinere versies van de lood-zuur 12-volt accu's gebruikt in de meeste auto's. Echter, omdat zes volt accu's vaak worden aangetroffen in voertuigen en apparaten die beperkt gebruik zien, ze worden vaak verwaarloosd. Goed onderhoud en het opladen prestaties te verbeteren en uitbreiden van hun levensduur. Je moet voorkomen dat volledig leeg raakt (diep ontladen) een zes-volt batterij, omdat dit ook de levensduur van de batterij verkorten. Wanneer u een zes-volt batterij op te laden, te nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen. Het zuur in de accu is giftig en kan brandwonden en oogletsel veroorzaken, en is giftig bij inslikken.

Wat je nodig hebt

Acculader Veiligheidsstofbrillen Rubberhandschoenen Crescent wrench

Kies een acculader die bij u past. Laders voor zes volt accu's loopt gewoonlijk $ 20 tot $ 50, hoewel high-end units kan kosten meer dan $ 100. Een "slimme" lader (een met een microprocessor) kunt overschakelen naar een straaltje laadmodus wanneer de batterij volledig is opgeladen om het op optimale lading te houden wanneer ze worden bewaard voor langere tijd.

Verwijder de batterij uit het toestel te machten. Bij het werken met elke lood-zuur batterij, draag een veiligheidsbril om uw ogen te beschermen. Afhankelijk van het stuk van de apparatuur, kunt u een moersleutel nodig om de batterij kabels los te maken. Als de batterij in gebruik is geweest en warm is, wachten tot het afkoelen alvorens verder te gaan.

Bereid de batterij op te laden. Werk in een goed geventileerde ruimte. Gebruik zuiveringszout en water om eventuele afzettingen rond de accupolen schoon (slijtage rubberen handschoenen om irritatie van de huid te voorkomen). Verwijder de doppen en vul de cellen met gedestilleerd water indien nodig. Gebruik geen water uit de kraan, die chemische stoffen die een batterij kan beschadigen.

Sluit de accu aan de lader. Zorg ervoor dat de positieve draad op de positieve terminal en negatief op negatief. Sluit de lader aan een reguliere (huis stroom) stopcontact. Volg de specificaties van de fabrikant lader aan spanning en stroom in te stellen, zet de lader op. Afhankelijk van hoe ver de batterij is ontladen, kan het nodig zijn om het 's nachts op te laden.

Installeer de batterij of plaats deze in onderhoud modus. Zodra het opladen is voltooid, schakelt u de oplader, verwijder de draden en vervang de batterij cel caps. Als je niet van plan om de batterij onmiddellijk te gebruiken en je hebt een slimme lader, kunt u laat het aangesloten op onderhoud (trickle charge) modus, zodat deze volledig wordt opgeladen wanneer je het nodig hebt.

Hints

Als de batterij in de buurt van volledige ontlading, probeer dan niet te laten opladen met behulp van een auto dynamo, omdat dit overladen kan veroorzaken en de batterij beschadigen. Als een batterij lijdt een diepe ontlading (dood of zeer zwak), opladen zo snel mogelijk om het verlies van capaciteit van de batterij te minimaliseren.

Share This Post