Index / Kunst en Vermaak / Hoe maak je een Shure SM58 Reparatie

Share This Post

Kunst en Vermaak

Hoe maak je een Shure SM58 Reparatie

De Shure SM58 microfoon is gebouwd voor sterkte en duurzaamheid. Echter, microfoons ervaren veel slijtage. Microfoons regelmatig onderhoud nodig als elk ander elektrisch apparaat. Vuil en vuil kan zich ophopen in de microfoon en interfereren met het

AdvertisementDe Shure SM58 microfoon is gebouwd voor sterkte en duurzaamheid. Echter, microfoons ervaren veel slijtage. Microfoons regelmatig onderhoud nodig als elk ander elektrisch apparaat. Vuil en vuil kan zich ophopen in de microfoon en interfereren met het elektrische signaal of maak de microfoon te produceren vreemde geluiden. Routinematig schoonmaken van een microfoon zorgt voor een lange levensduur van de microfoon. Het meest voorkomende probleem met een microfoon die niet werkt is een gebroken draad. Dit is meestal een eenvoudige oplossing.

Wat je nodig hebt

Mild reinigingsmiddel

Tandenborstel

zachte borstel

Contact cleaner

Kleding

Soldeerbout

Het schoonmaken van de microfoon

Schroef de grill van de microfoon. Plaats het rooster in een oplossing van zachte zeep en water. Vuil, vuil en bacteriƫn zich ophopen op microfoons die intensief worden gebruikt. Het reinigen van de grill niet alleen maakt het sanitair, het beschermt de bedrading in de microfoon ook.

Schrob de grill met een tandenborstel, en laat het aan de lucht drogen.

Schrob het schuim membraan met een zachte borstel. Houd de microfoon op zijn kop om vocht te voorkomen dat in de microfoon. Licht dompel een zachte borstel in het water en zeep, en voorzichtig schoon het schuim middenrif. Laat het aan de lucht drogen.

Reinig de XLR connector, de drieledige adapter onderaan de Shure 58 die aansluit op de microfoon kabel. Verloop van tijd kan oxidatie ophopen op de metalen verbindingen voorkomt zo dat een veilige verbinding met de microfoon kabel. Gebruik een contact reinigingsoplossing, zoals Pro Gold GXL of DeoxIT, Reinigen van de aansluitingen. Breng het contact cleaner aan de XLR-aansluiting en voorzichtig schoon met een zachte doek.

Broken Wires

Schroef de delen van de Shure 58. Er is een bovenste gedeelte en een onderste gedeelte.

Kijk voor gebroken of losse draden. Gebroken draden zijn de meest voorkomende probleem met microfoons. De draden zijn goed zichtbaar in het bovenste gedeelte van de microfoon. Verwijder de ring en plaat in het onderste gedeelte om de draden.

Re-soldeer losse draden. Als de draden los of gebroken kunnen ze gemakkelijk worden gesoldeerd terug op zijn plaats. Verhit een soldeerbout en sluit de draden. Als de draden niet los of gebroken doorgaan naar de volgende stap.

Schroef de XLR-connector. Verwijder de XLR-connector van de basis. Inspecteer de draden. Er zijn vier gekleurde draden. Als een van de kabels los, soldeer het terug op zijn plaats. Als twee of meer draden loszitten opnieuw aansluiten van de draden is moeilijker. Zoek een bedrading schema voor je Shure 58. Gebruik het schema om de draden weer op de juiste plek.

Neem de Shure 58 voor professioneel onderhoud. De laatste boosdoener is gebroken draden in de microfoon capsule. Bepalen of een microfoon capsule is slecht en het repareren van een microfoon capsule is een taak voor een professional. Aan het capsule zelf dreigt doen meer schade aan de microfoon.

Share This Post