Index / Sport en fitness / Hoe maak je een Shimano Sora aanpassen

Share This Post

Sport en fitness

Hoe maak je een Shimano Sora aanpassen

Behorend tot de Shimano Sora groep van fietsonderdelen, kan Sora shifters moeten van tijd tot tijd aan te passen voor optimale prestaties. Elk shifter is voorzien van een kabel die loopt naar zijn respectievelijke derailleur. Bij het schakelen, de pl

AdvertisementBehorend tot de Shimano Sora groep van fietsonderdelen, kan Sora shifters moeten van tijd tot tijd aan te passen voor optimale prestaties. Elk shifter is voorzien van een kabel die loopt naar zijn respectievelijke derailleur. Bij het schakelen, de plotselinge stijging of daling van kabelspanning zorgt de derailleur op "verschuiving" richting. De verschuiving beurt beweegt de ketting van het ene tandwiel of kettingwiel naar het andere. Meer wel dan niet, slechte schakelprestaties is door onvoldoende aanpassing van deze kabels.

Wat je nodig hebt

5mm inbussleutel

tang

Achter Shifter

Shift tandwielen aan de buitenste achtertandwiel en voorste keten ring. De ketting moet nu het verst vanaf de binnenkant van de fiets.

Gebruik een 5 mm inbussleutel en draai de kabel anker bout op de achterzijde Sora derailleur. Het anker bout kan worden gevonden door het volgen van de achterste versnellingskabel tot zijn eindpunt aan de achterkant van de fiets.

Draai de stelmoer helemaal in het lichaam van de derailleur. Geef het dan twee windingen in tegengestelde richting. De stelmoer lijkt op een kleine "barrel" en is gelegen waar de versnellingskabel het lichaam van de derailleur binnenkomt.

Trek het uiteinde van de kabel onderwezen met een paar tang, en draai de ankerbout over de kabel.

Schakel de achterste versnelling naar de volgende tandwiel voorbij. Als de ketting niet verschuift, zet het vat te stellen tegen de klok in totdat de verschuiving is voltooid.

Schakel de achterste versnelling zodat de ketting ligt in het centrum achtertandwiel. In deze stand dient de hoogste derailleurwiel direct gecentreerd onder de ketting. Aan te passen, draait u de stelschroef tegen de klok in de richting van de katrol moet bewegen.

voorzijde Shifter

Schakel de ketting naar het binnenste achtertandwiel en voorste keten ring. Dit zal de ketting te plaatsen het dichtst bij de binnenkant van de fiets.

Gebruik je 5mm inbussleutel om de kabel ankerbout boven de voorste derailleur los te maken. Nogmaals, als je niet zeker weet waar u deze bout te vinden, volg dan de voorste shifter kabel van de shifter naar de derailleur.

Draai de stelmoer helemaal in om het frame van de fiets. De stelmoer zal worden gevestigd halverwege langs de shifter kabel, bevestigd aan het fietsframe. Zodra de stelmoer is helemaal in, terug het uit twee slagen.

Trek het uiteinde van de versnellingskabel geleerd met je tang, en draai de ankerbout over de kabel.

Verschuiving naar de grootste keten voorste ring. Als de ketting niet verschuift, zet het vat tegen de klok in, totdat de verschuiving is voltooid.

Share This Post