Index / Tuin / Hoe maak je een rubber boom te planten Transplant

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een rubber boom te planten Transplant

Rubber boom te planten is een veel voorkomende naam voor Ficus elastica, een soort van grote boom inheems in delen van India en Indonesiƫ. Kleine, onvolwassen exemplaren worden vaak gekweekt als kamerplanten voor hun aantrekkelijke gebladerte, die gr

Advertisement

Rubber boom te planten is een veel voorkomende naam voor Ficus elastica, een soort van grote boom inheems in delen van India en Indonesiƫ. Kleine, onvolwassen exemplaren worden vaak gekweekt als kamerplanten voor hun aantrekkelijke gebladerte, die grote, eironde bladeren met een glanzende textuur en donkergroene kleuren kenmerkt. Ondanks hun kleine gestalte, rubber boom planten zijn nog steeds technisch bomen en groeien vrij groot binnen indien voorzien met voldoende licht en vocht, dus ze moeten worden getransplanteerd in grotere potten om de paar jaar. Rubber boom planten beer transplanteren met grote veerkracht en zal doen herleven in slechts een paar dagen.

Wat je nodig hebt

  • aanplant container

    Potgrond

Water de rubber boom te planten grondig de dag voordat het transplanteren van het. Pour 4 of 5 liter water rond de basis van de plant in de grond te verzadigen. Laat de bodem drain 's nachts.

Kies een nieuwe aanplant container voor de rubber boom te planten. Kies met een 1 tot 2 inch toename in diameter. Vermijd te grote planten containers.

Verwijder de rubber boom plant van de huidige beplanting container. Tip de aanplant container op zijn kant en schud deze los te maken van de kluit. Schuif de kluit uit.

Verwijder ongeveer 1/4 van de bodem van rond de rubber boom plant kluit. Laat water over de wortels om ze te hydrateren en spoel meer af van de oude bodem.

Vul de bodem enkele centimeters van de nieuwe aanplant container met potgrond of een mix van gelijke delen bodem, gemalen veenmos en middelgrote korrel zand. Nestle de wortels van de rubber boom te planten op de bodem. Opvulling rond de plant met meer potgrond, totdat de wortels volledig bedekt en het grondoppervlak is zelfs.

Giet 3-5 koppen van water over de bodem te regelen. Verspreid extra grond rond de voet van de rubberboom planten als de bodem bezinkt teveel en onthult de wortels.

Plaats de getransplanteerde rubber boom te planten in zijn oorspronkelijke plek, of te verplaatsen ergens met zeer helder, indirect licht en temperaturen boven de 65 graden F.

Share This Post