Index / Tuin / Hoe maak je een rubber boom te planten Propagate Vanuit een Cutting

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een rubber boom te planten Propagate Vanuit een Cutting

Een klassieke kamerplant, de rubber boom plant (Ficus elastica) groeit tot 100 voet lang als buitenshuis geteeld. Hoewel het is inheems in Azië, zal het buiten groeien in de warme klimaten van het Amerikaanse ministerie van Landbouw winterhardheid zo

AdvertisementEen klassieke kamerplant, de rubber boom plant (Ficus elastica) groeit tot 100 voet lang als buitenshuis geteeld. Hoewel het is inheems in Azië, zal het buiten groeien in de warme klimaten van het Amerikaanse ministerie van Landbouw winterhardheid zones 10b en 11. U kunt een nieuw rubber boom te planten propageren van een snijden.

snijtechnieken

Er zijn twee snij-technieken die werken voor het propageren van rubberbomen: basic stam snijden en bladknop snijden. Elk vereist dezelfde set van tools en benodigdheden. Steriliseren een scherp mes in 1 deel bleekwater gemengd met 3 delen water. Geniet van het mes in de oplossing gedurende vijf minuten, afspoelen met schoon water en laat het aan de lucht drogen. Je moet ook een kleine pot die een drainage gat en een beworteling medium, zoals perliet of vermiculiet, die het mogelijk maakt de stengels goed belucht te zijn heeft. Later in het proces, zul je een pot gevuld met een goede kwaliteit huishoudelijke potgrond nodig. Draag handschoenen bij het werken met rubber boom planten omdat hun sap is geclassificeerd als een niveau 4 toxine. De melkachtige substantie kan veroorzaken contact dermatitis, dus was je handen grondig na het aanraken van de plant of het sap.

Stem Cutting

Een stengelstekken nemen, gebruik het mes een schuine snede te maken direct onder een knooppunt verwijderen 3-5 inches van jonge, actieve groei met twee of meer knooppunten verbonden. Terwijl u een wroeten hormoon, Cass Country kon gebruiken, North Dakota Extension zegt dat het niet nodig is. Een kleine opening in het wortelingsmedium en leg de helft tot tweederde van de steel in het gat, waardoor alle bladeren boven het oppervlak. Water enkel tot vochtig en bedek het medium terug over de stengel. Omsluiten de hele pot en planten in doorzichtige plastic om uitdroging te voorkomen. Houd het snijden in indirect licht en tussen de 65 en 72 graden Fahrenheit. Hou het in de groeiende medium totdat de wortels zijn 1/2 tot 1 inch lang.

Leaf Bud Cutting

Voor een bladknop snijden, gebruik dan een gesteriliseerde mes om enkele centimeters boven de grond af te snijden een steel. Verwijderen 1- tot 2-inch secties van nieuwe groei aan de top van de doorgesneden stengel, waardoor ervoor dat u een knop en blad op elk. Splits dit klein gedeelte in de lengte doormidden, waardoor de helft met de kiem en blad. Dit stuk is een houten hamer genoemd. Maak een klein gaatje in het groeimedium en plaats de hamer 1 inch onder het oppervlak. Water is tot net vochtig, dek af met plastic om te voorkomen dat het uitdroogt. In zes tot acht weken, zal de plant worden verankerd en de kiem begint te groeien.

Transplanteren bewortelde stekken

U kunt controleren of uw nieuwe rubber zaailingen wortels door zorgvuldig te trekken op hen hebben vastgesteld. Wanneer de plant is bestand tegen de trek, kunt u de nieuwe fabriek transplantatie in een grotere kamerplant pot gevuld met een kwaliteit kamerplant potgrond. Gebruik altijd een pot die drainage gaten heeft. Zet de plant in een gebied met de volle zon tot halfschaduw. Rubber boom planten doen het best met een vochtige en vochtige omgevingen, dus regelmatig water het en spuit de bladeren met water op kamertemperatuur. Sta niet toe dat de grond om te zeggen vochtig, maar het moet gelijkmatig vochtig. Als de bladeren geel, wordt de plant wordt te veel water.

Voor een jonge plant, bemesten wekelijks met een standaard-wateroplosbare kamerplant kunstmest, zoals een 12-4-8 formulering, verdund met een snelheid van 2 theelepels per gallon. Check tarieven van het label als ze verschillen per merk.

Share This Post