Index / Fashion, Style & Personal Care / Hoe maak je een rok die te strak zit Draai

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Hoe maak je een rok die te strak zit Draai

Rokken zijn de meest vleiende wanneer ze passen het onderlichaam zonder klampt zich vast aan elke bocht. Of een rok is een A-lijn of een slanke, kokerrok, mag de stof niet fronsen op het lichaam. Rokken kunnen worden losgemaakt door het toevoegen van

AdvertisementRokken zijn de meest vleiende wanneer ze passen het onderlichaam zonder klampt zich vast aan elke bocht. Of een rok is een A-lijn of een slanke, kokerrok, mag de stof niet fronsen op het lichaam. Rokken kunnen worden losgemaakt door het toevoegen van kleine zijpanelen, die textuur en charme toe te voegen aan het kledingstuk. Deze techniek zorgt voor een exacte metingen om een ​​perfect gemonteerd rok te creëren.

Wat je nodig hebt

Meetlint

02/01-yard ondoorzichtig materiaal

stof marker

schaar

tornmesje

stof pins

Naaimachine

naaien begrippen

Meet de omtrek van je heupen op het breedste punt op je lichaam. Let op de meting. Meet de tailleband van de rok u wilt verbreden. Meet de lengte van de bovenkant van de band naar de onderkant van de zoom. Voeg 1 inch tot dit bedrag.

Trek de tailleband meting van de heupomtrek gemeten naar de extra breedte krijgen om toe te voegen aan de rok. Verdeel dit getal in de helft, en voeg 1 inch tot deze laatste meting. Leg het materiaal op een vlakke ondergrond. Koop weefsel van hetzelfde gewicht en textuur als de rok je los te draaien. Bijvoorbeeld, als je los te maken van een lichte, katoenen rok, overeenkomen met de stof met een andere katoenen stof in dezelfde kleuren. Als alternatief, een wollen rok moet passen bij het met vergelijkbare stof. Markeer een rechthoek op de stof, met de uiteindelijke band meting en eindmeting van de lengte van de rok. Merk een tweede rechthoek met dezelfde afmetingen. Deze zullen uw zijpanelen. Snijd beide rechthoeken, met een schaar.

Draai de rok binnenste buiten en ongedaan maken van de rok zijnaden, met behulp van een tornmesje. Pin ene lange zijde van een rechthoek over de lengte van een van de zijpanelen, de rechterkant van de weefsels gericht. Gebruik 1/4 inch stof de twee delen aan elkaar vastzetten. Laat 1/2 inch van de rechthoek stof aan de bovenkant en de onderkant van de mantel voor het afwerken. Bevestig het tweede zijpaneel naar de andere kant van dezelfde rechthoek, waardoor 1/2 inch extra rechthoek stof aan de boven- en onderzijde van de rok. Herhaal deze stap met de andere kant van de rok.

Naai langs de naden opgespeld door de rechthoeken van doek en de rok van zijnaden. Gebruik een naaimachine, een kleine steek en een 5/8 inch naadtoeslag naar de nieuwe panelen veilig op zijn plaats.

Klap de extra 1/2-inch van de stof langs de bovenkant tailleband op elke rechthoek paneel en speld op zijn plaats. Herhaal dit met de onderzijde van de panelen om de ruwe randen aan het zicht te verbergen. Naai alle vier de omgevouwen randen op zijn plaats met behulp van een naaimachine. Draai de rok goede kant naar buiten.

Share This Post