Index / Tuin / Hoe maak je een Robellini Palm Transplant

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een Robellini Palm Transplant

De compacte gebogen romp, glanzende bladeren en kleine zoete data van de Robellini palm voegt een tropische uitstraling en een zoete smaak aan het landschap. Deze palm ras wordt ook wel de pygmee dadelpalm te wijten aan de geringe postuur. Volgroeide

AdvertisementDe compacte gebogen romp, glanzende bladeren en kleine zoete data van de Robellini palm voegt een tropische uitstraling en een zoete smaak aan het landschap. Deze palm ras wordt ook wel de pygmee dadelpalm te wijten aan de geringe postuur. Volgroeide bomen groeien net 6-12 voet lang en de bladeren verspreid over een gebied 6 tot 10 voet breed. Robellini palmen aantrekkelijk maken specimen planten in het landschap alleen of in groepen geplant. Transplanteren van een pygmee dadelpalm van de ene locatie in het landschap naar de andere is makkelijker dan met loofbomen als gevolg van de ondiepe en krachtig groeiende wortelstelsel van palmbomen.

Wat je nodig hebt

  • Snoeischaar

    Schep

    tarp

Verwijder een derde van de bladeren aan de stress die wordt geleverd met het transplanteren van een robellini palm te verminderen. Pas de oudste blad van de bodem. Gebruik een scherp mes of schaar en knip de bladeren dicht bij de stam.

Week de grond rond de wortels in een gebied 4 tot 6 voet breed en ten minste 4 voet diep 12 tot 24 uur vóór het graven van de palm.

Plaats een scherpe schop op de grond 2-3 voet vanaf de onderkant van de romp. Rij de schop in de grond onder een lichte hoek naar de boom. Blijven rond de cirkel met een ruimtesnelheid 2-3 voet vanaf de basis van de stam.

Ga verder rond de boom een ​​tweede keer, dieper graven en onder een hoek in de richting van de romp. De kluit moet 4 tot 6 voet breed en 4 voet diep.

Verspreid een zeil op de grond naast de site. Zodra de wortels rondom en onder de robellini palm worden gesneden, til hem uit het plantgat en zette hem op het zeil.

Vervoeren de palm naar de nieuwe aanplant plaats meteen. Als onmiddellijke verplanten onmogelijk is, wikkel de kluit in een jute zak en houd het vochtig tot je klaar om te planten.

Graaf een gat aan de nieuwe aanplant site die 1 voet breder en zo diep als de kluit van uw robellini handpalm. Rol de palm van de zeil en zet het niet in het gat. De basis van de stam moet steeds op dezelfde diepte was op de oorspronkelijke plaats.

Duw de extra grond terug in rond de kluit, drukken het naar beneden als je gaat. water bij de bodem stimuleren vervallen onder en rond de wortels, het vullen van alle luchtzakken. Voeg genoeg water om de grond rond de wortels te regelen, maar niet zo veel dat de bodem wordt modderig.

Klopje neer van de bodem naar de robellini palm veilig te stellen op de nieuwe locatie. Neem extra grond en het bouwen van een 6- tot 8-inch-lange cirkelvormige heuvel rond de rand van het plantgat. Deze berm zal vangen water en aan te moedigen het naar beneden sijpelen in het wortelstelsel in plaats van het uitvoeren van en uit de buurt van de wortels.

Water als de bovenste 1-2 inches grond voelen droog aanvoelt. Vul de heuvel bij elke water en laat het water te sijpelen in de bodem. Nieuw getransplanteerde palmen vereisen voldoende water om de grond steeds vochtig maar niet verzadigd de eerste 4-6 maanden.

Hints

Robellini palmen gedijen in de volle zon of halfschaduw en zandige of leemachtige grond met een goede drainage.

Deze palm gedijt buiten in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 10A tot en met 11. In koudere klimaten, deze dwerg dadelpalm maakt een uitstekende container fabriek voor een groot raam of een overdekte veranda.

Share This Post