Index / Huis / Hoe maak je een rieten dak Umbrella

Share This Post

Huis

Hoe maak je een rieten dak Umbrella

Een rieten paraplu creëert visies van de tropen en resorts over de hele wereld gebruiken thatching tropische taferelen, palapas en tiki bars te creëren. Thatching is de praktijk van binding materialen samen om een ​​dikke mat dak te maken of af te de

AdvertisementEen rieten paraplu creëert visies van de tropen en resorts over de hele wereld gebruiken thatching tropische taferelen, palapas en tiki bars te creëren. Thatching is de praktijk van binding materialen samen om een ​​dikke mat dak te maken of af te dekken. De meest voorkomende materialen zijn gras, palmbladeren, bamboe en riet. De grondstoffen zijn nauw met elkaar verbonden met een touw of draad om een ​​aantrekkelijk en waterdicht mat te vormen. Thatching is een kunst die vele uren van de praktijk vraagt ​​om een ​​aanvaardbare afgewerkte product te bereiken, en met de praktijk kan het voor de gemiddelde doe-het-zelver om een ​​professioneel ogende rieten paraplu te creëren.

Wat je nodig hebt

 • Rolmaat

  Behandeld hout bericht

  Post-hole digger

  sloophout

  Trapladder

  schietlood

  Stortklaar beton

  Kruiwagen

  Schep

  1- door 2-inch behandeld hout

  Zag

  schroeven

  schroevedraaier

  Thatching materiaal

  Draad of touw

  Tang of schaar

  Boren

  Bouten en moeren

  Moersleutel

  Tuinschaar

Teken een plattegrond van uw paraplu. Meet de beschikbare ruimte. Gebruik een bestaande handheld winkel paraplu te achterhalen van de vormgeving van de stutten om het kader te maken, en dus het berekenen van de lengte van elk stuk. Noteer de metingen.

Onderzoek daken materiaal online of bij uw plaatselijke outdoor retailer. Afrikaanse rieten dak is gemaakt van zeer rechte gras stengels en zorgt voor een zeer schoon, netjes rieten afwerking, terwijl de Hawaiiaanse, Mexicaanse en Fijische riet wordt gemaakt van palmbladeren en heeft een meer "shaggy" look. Riet en bamboe kunnen worden gekocht al geweven en zijn meestal netjes uitzien.

Installeer de steunpilaar. Thatch materiaal is zwaar, en rieten parasols hebben behoefte aan een sterke steun. Graaf een gat 12 inch diep met een post-hole digger en de post te installeren. Zorg ervoor dat het niet leunt met behulp van een schietlood. Licht hamer schroot houten beugels op het om het op zijn plaats te houden. Meng een zak beton met water in een kruiwagen met een schop. Schep het beton in het gat rond de paal. Laten drogen gedurende 48 uur.

Meet en snijd de 1- door 2-inch stukken hout voor uw paraplu kader. Leg ze plat en schroef ze aan elkaar tot vier pie-vormige profielen te maken met een rooster van dwarsbalken. Schroef de secties samen om een ​​kegelvorm te vormen. Boorgaten en bout deze structuur aan de bovenkant van de paal met behulp van gegalvaniseerde slotbouten.

Bevestig de thatching materiaal van het kader. Staan op een ladder en lag een bundel van het materiaal op het frame zodat de top is niveau met de bovenkant van het frame en het loopt helemaal naar beneden het kader aan de onderkant of daarbuiten. Bind veilig met touw of draad geweven en dan gewikkeld en rond de stutten van het kader. Herhaal dit totdat het hele paraplu is bedekt met riet. Verspreid één of meerdere bundels over de bovenkant van de paraplu en weven de draad om het te beveiligen en te voorkomen dat de regen binnen te komen. Trim als nodig met snoeischaar.

Share This Post