Index / Feesten & mee naartoe / Hoe maak je een Quinceanera Into Winter Turn in Wonderland

Share This Post

Feesten & mee naartoe

Hoe maak je een Quinceanera Into Winter Turn in Wonderland

In Latijns-Amerikaanse traditie, een quinceanera partij is gegooid naar een meisje 15e verjaardag te vieren, hoewel de term verwijst ook naar het meisje dat wordt gevierd, die het maken van de overgang van een meisje in een vrouw. Kenmerkend is dat d

AdvertisementIn Latijns-Amerikaanse traditie, een quinceanera partij is gegooid naar een meisje 15e verjaardag te vieren, hoewel de term verwijst ook naar het meisje dat wordt gevierd, die het maken van de overgang van een meisje in een vrouw. Kenmerkend is dat de ceremonie bestaat uit een massa, het ritueel geven van een "last doll" om het meisje dat wordt gevierd, en een wals tussen haar en haar vader. Een meisje kan haar quinceanera veranderen in een winter-thema event met winter thema decoraties, eten en en entertainment.

Jurken en kapsels

Traditioneel is de ceremonie begint met het meisje formele toetreding tot de grote ruimte waarin de viering wordt gehouden. Bij haar aankomst, de verzamelde gasten staan ​​in haar eer. Het is gebruikelijk dat meisjes voor te bereiden door het dragen van uitgebreide jurken, en sommige hebben ook hun haar te stylen in het Frans vlechten of up-dos. Om de blauw-witte kleurstelling vaak geassocieerd met een winters thema passen, kan een meisje een witte baljurk met blauwe schoenen te dragen en te coördineren vooraf met haar "gerecht," een hand-picked groep van beste vrienden, om ervoor te zorgen dat elke lid draagt ​​een variant van blauw en wit. Ze kan ook dragen een ijzige tiara spangled met besneeuwde schittert tegen een schemering achtergrond.

winterse Decorations

De ceremonie wordt traditioneel gehouden hetzij thuis of in een openbare gelegenheid, zoals een feestzaal, met een van de belangrijkste uit voor de eregast en haar hof op een centrale locatie zichtbaar voor de andere gasten die zitten aan tafels in de hele zaal gedekte tafel . Meestal wordt een ruimte ook gekenmerkt af voor de dans die het snijden van de taart volgt. Versier de tafel met centerpieces symboliseert de overgang van de quinceanera's in vrouwelijkheid, zoals kleine vlinders met sprankelende, iriserende vleugels die de winterse thema van het feest op te roepen. Verlichten de dansvloer met snaren van twinkelende witte lichten, en foto's, gerangschikt in chronologische volgorde te hangen, het traceren van haar reis vanaf de geboorte tot de dag van vandaag.

Toast en Cake

Een belangrijk moment tijdens de ceremonie is de toast waarin volwassenen over te brengen aan de quinceanera hoe trots zij van haar en hoe ze passeren op haar de verantwoordelijkheid voor het maken van haar eigen beslissingen te nemen, waarna ze zegt een paar woorden van haar eigen. De gasten genieten van een formeel diner, gevolgd door de ceremoniële snijden van een taart, kan de afmetingen extravagant. Aankoop of bak een drie-tiered met ofwel 15 kaarsen op de top of vijf kaarsen op elke laag om de leeftijd van de quinceanera's betekenen. Verdeel de taart door de lagen en leg elke laag op een toren van glas gevuld met ijs tot een lichtgevende winterse scherm te creëren.

Muziek en Dancing

Een van de centrale gebeurtenissen van een typische quinceanera is de wals tussen vader en dochter. Die hen begeleiden op de dansvloer zijn de 14 leden van het hof, zeven meisjes bekend als Damas en zeven jongens bekend als chambelins die dansen met elkaar. Naar aanleiding van de wals, kan de rechter van de eer een zorgvuldig ingestudeerde, gechoreografeerde dans uit te voeren. Onderstrepen de winter thema door te dansen op een van de beroemde kerst walsen Tsjaikovski's, zoals "Waltz of the Flowers" of "Waltz van de Sneeuwvlokken" van zijn suite "Notenkraker". Gebruik blue up-lichten om een ​​kristallijne glans te creëren en glans discolichten sneeuw-vormige patronen te gooien over de dansvloer.

Share This Post