Index / Onderwijs / Hoe maak je een Project van de Wetenschap op Vingerafdrukken

Share This Post

Onderwijs

Hoe maak je een Project van de Wetenschap op Vingerafdrukken

Vingerafdruk wetenschappelijke projecten laten kennismaken met studenten van de technieken die gebruikt worden in de forensische wetenschap. Het project hier gegeven kan worden gebruikt in de klas, als onderdeel van een les over vingerafdrukken. Het

AdvertisementVingerafdruk wetenschappelijke projecten laten kennismaken met studenten van de technieken die gebruikt worden in de forensische wetenschap. Het project hier gegeven kan worden gebruikt in de klas, als onderdeel van een les over vingerafdrukken. Het kan ook worden gebruikt als uitgangspunt voor civilization project, door het toevoegen aan deze basistechnieken verschillende vragen te beantwoorden. Ideeën voor extra projecten zijn onder meer de vraag of identieke tweelingen hebben dezelfde vingerafdrukken; of de leeftijd van de vingerafdruk uw vermogen te tillen van een materiaal; en of het mogelijk is om de afdrukken in kleur.

Wat je nodig hebt

Kleine verfborstel

Talkpoeder

doorzichtige tape

zwart papier

Plastic beker

superlijm

Plastic zip-close bag

Flesdop

inkt pads

Lifting Latent Prints

Maak een vingerafdruk door het aanraken van je vingers om je voorhoofd en dan het aanraken van een ondergrond, zoals een tafelblad. De oliën op je voorhoofd zal helpen om de vingerafdruk sterker.

Stof voor posters met een penseel op een kleine hoeveelheid talkpoeder borstel op het oppervlak. Het poeder zal zich houden aan de olie achtergelaten door je vinger en de vingerafdruk wordt zichtbaar. Blaas zachtjes om het overtollige talkpoeder te verwijderen.

Leg een stuk doorzichtige tape over de vingerafdruk en druk op de band voorzichtig. Til de band en dan tape het op een stuk zwart papier of zwart karton. De afdruk moet duidelijk zichtbaar tegen de zwarte achtergrond te zijn.

Herhaal de bovenstaande stappen met behulp van prints gemaakt van verschillende materialen. Gebruik bijvoorbeeld metaal, hout, gekleurde plastic en doorzichtig plastic. Bespreken of deze techniek werkt goed met alle materialen of slechts met bepaalde typen materiaal.

Het opheffen van Prints van een Clear Surface

Maak een vingerafdruk door het aanraken van je vingers om je voorhoofd en dan het aanraken van een kleine, heldere voorwerp, zoals een plastic of glazen beker of plastic zak.

Plaats het object voorzichtig in een plastic zip-close zak.

De plastic dop van een 1-liter fles soda in de plastic zak, zodat het open zijde naar boven.

Knijp twee of drie druppels superlijm in de dop. Sluit de zak dicht. Laat de zak gedurende ongeveer 30 minuten.

Houd de plastic zak uit de buurt van je gezicht en open het. Verwijder voorzichtig en vernietiging van het GLB en verwijder dan het object met de vingerafdruk. De vingerafdrukken op het moet duidelijk zichtbaar zijn.

Gebruik superlijm techniek om afdrukken te tillen uit een verscheidenheid van verschillende materialen. Deze techniek wordt gewoonlijk gebruikt om het leven afdrukken van flexibele materialen die moeilijk tot stof zijn. Probeer deze techniek op stof, vinyl, plastic of andere materialen die je kunt bedenken. Bespreken of deze techniek nuttig is voor alle materialen of slechts bepaalde soorten materialen.

Share This Post