Index / Cars / Hoe maak je een Pressure Sensor Test

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Pressure Sensor Test

Er zijn ten minste vier verschillende druksensoren op moderne auto's, met inbegrip van die van de luchtinlaat druk, atmosferische druk en de dampdruk in de benzinetank te meten. Moderne voertuigen gebruiken diverse sensoren, waaronder die die druk en

AdvertisementEr zijn ten minste vier verschillende druksensoren op moderne auto's, met inbegrip van die van de luchtinlaat druk, atmosferische druk en de dampdruk in de benzinetank te meten. Moderne voertuigen gebruiken diverse sensoren, waaronder die die druk en andere types die de brandstofbinder ontstekingstijden systemen regelen meten. Als uw voertuig is met druksensor problemen, dan kunt u in het ervaren van een breed scala aan problemen, waaronder terugslag, vermindering van de pk's of verminderd vermogen om te versnellen.

Wat je nodig hebt

multimeter

OBD II-scanner

Duct tape

Gebruik een OBD II-scanner Problemen codes lezen uit ECM van uw auto (motor controle module), welke specifieke sensoren die niet goed werken kunnen aangeven. Het voertuig OBD-II-aansluiting bevindt zich meestal binnen twee of drie voet van de stuurkolom, en wordt meestal beschermd door een panel gemakkelijk met de hand verwijderd. Sluit de scanner in de terminal, zet de scanner en draai de contactsleutel naar de accessoire positie. Als de scanner niet de OBD-II-codes vertaalt, moet u dit doen met behulp van een reparatie handleiding, of websites zoals AutoZone, OBD Codes en anderen in de sectie referenties hieronder vermeld.

Test de onderdelen die verband houden met de sensoren die op het OBD-scanner verschijnen. Zo zal de MAP (manifold absolute druk) sensor niet goed werken als je een vacuüm lek of luchtinlaat prestaties kwestie. Voor de MAP-sensor, controleer dan de luchtinlaat assemblage en al haar voegen om ervoor te zorgen dat de lucht in staat is om door middel van de montage door te geven aan het spruitstuk. Controleer ook alle van de vacuümslangen op lekken of als ze uit hun juiste sproeiers. Als u een vacuüm lek in een van de slangen of luchtinlaat detecteren, sluit deze af met duct tape als een tijdelijke oplossing.

Gebruik een multimeter voltmeter of de bedrading en elektrische verbinding leidt tot de sensoren te testen. Koppel de elektrische aansluiting en raak de sondes van de multimeter voor elektrische harnas van de auto. Zet de motor en zet de multimeter om de spanning setting. Verschillende sensoren zullen verschillende spanning lezingen hebben, maar als je geen spanning die door het elektrische systeem van de auto op te sporen, dan is de bedrading aan vervanging toe. Als voorbeeld dient de MAP-sensor ontvangt tussen 4,5 en 5,0 Volt door de motor.

Share This Post