Index / Cars / Hoe maak je een Popping Lawaai in de Engine oplossen

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Popping Lawaai in de Engine oplossen

Motorgeluiden komen in een verscheidenheid aan geluiden en locaties. De meeste motorgeluiden hebben specifieke klanken en ritmes verband gebracht met individuele onderdelen. Sommige geluiden zal tijdens de start-up in koude motoren worden gehoord. An

AdvertisementMotorgeluiden komen in een verscheidenheid aan geluiden en locaties. De meeste motorgeluiden hebben specifieke klanken en ritmes verband gebracht met individuele onderdelen. Sommige geluiden zal tijdens de start-up in koude motoren worden gehoord. Andere zwaardere klappen zullen zichzelf aan te kondigen bij het accelereren en zware belasting. Soms klikken en ratelende geluiden zal constant zijn en stijgen met het motortoerental. Intermitterende geluiden kan het moeilijkst van allemaal op te lossen zijn, aangezien ze komen en gaan zonder regelmaat. Weten hoe de interne zuigermotor werkt helpt de eigenaar van het voertuig weet wat onderdelen te produceren die geluiden. De eigenaar van het voertuig moet een proces gebruiken van eliminatie om de exacte bron van het geluid te bepalen.

Wat je nodig hebt

Auto stethoscoop

Floor jack

Jack staat

timing licht

Geïsoleerde plug tangen

Plaats het voertuig in het park of neutraal met de noodrem set. Start de motor en open de motorkap. Probeer bepalen waar de algemene locatie van het geluid komt. Controleer de banden op de poelies. Zorg ervoor dat de banden draaien op elk van hun katrollen, zonder speling. Controleer de binnenkant van de koelventilator lijkwade te zorgen dat de ventilator niet contact met de lijkwade te maken tijdens het draaien. Bestudeer de radiator cap voor een goede afdichting.

Don een stethoscoop en beweeg het langzaam over de bovenkant van de motor, te luisteren naar alle interne kloppen of ratelende geluid. Plaats de stethoscoop probe via klepdeksels, indien aanwezig, of de bovenzijde van het inlaatspruitstuk. Luister voor een clacking of klikken. Dergelijke geluiden meldt problemen met de hydraulische klepstoters of tuimelaar klepstoters te geven.

Gebruik een vloer-aansluiting om het voertuig op te heffen, en plaats twee jack stands onder de voorste frame en twee aan de achterzijde. Schuif onder het voertuig en zet de stethoscoop tegen het oliecarter of onderzijde van het motorblok. Luister naar doffe metallic clunking geluiden die een regelmatig ritme. Zo'n geluid zal wijzen op een slechte krukas lager, en eventueel een versleten zuigerpen.

Laat het voertuig vanaf de tribune. Als u een clunking geluid aan de onderkant van de motor hebt gevonden, zal je nodig hebt om het te bevestigen en zoek de cilinder. Met de motor stationair draait, gebruik maken van de geïsoleerde stekker draad tang op een plug draad in een tijd op de bougie locatie te verwijderen. Luister naar elke verandering in de clunking lawaai. Als het geluid verdwijnt of vermindert aanzienlijk wanneer een draad is verwijderd, zal dat de cilinder de waarschijnlijke verdachte voor een slechte staaf lager zijn.

Sluit een vacuümmeter aan een inlaatspruitstuk slang. De beste bron een slang uit de bodem van het gasklephuis of sensor bovenop het inlaatspruitstuk zijn. Raadpleeg de handleiding van de eigenaar voor de juiste vacuüm lezing van uw voertuig bij stationair draaien. Elke afwijking in het vacuüm lezing kon aangegeven een opgeblazen koppakking. Een geblazen koppakking op de buitenste rand aan de rand van de cilinder zal een "plapping" of ploffend geluid maken. Enig bewijs van olie in de radiator of koelvloeistof in de olie zal een opgeblazen koppakking te bevestigen. Blauw-witte rook die uit de uitlaat betekent olie heeft gekruist in de cilinder als gevolg van een slechte koppakking afdichting.

Luister heel goed naar het uitlaatspruitstuk. Een knallend geluid uit het zal een gesprongen of gebarsten uitlaatspruitstuk pakking aan te geven. Een continue popping of plapping geluid zal elke keer dat de motor cilinders vuur duidelijk zijn.

Sluit een timing licht op het voertuig. Verwijder het luchtfilterhuis of de koude lucht slang aan het gasklephuis. Raadpleeg de handleiding van de eigenaar voor de juiste timing nummer in graden. Afwijkingen van specificaties van de fabrikant een te ver gevorderd of vertraagd aan te geven. Onjuiste timing zal een knallende backfire geluid afkomstig van het inlaatspruitstuk, of uit de keel van een carburateur te produceren. Een popping backfire zal toenemen als de motor "reving".

Laat de motor op te warmen tot de normale bedrijfstemperatuur. Schakel de motor uit en onderzoekt de koelvloeistof overflow reservoir. Verwijder de dop en luister popping of borrelende geluiden. Zulke geluiden geven het vrijkomen van cilinderdruk in een koelmantel in de weg. Dit wijst op een slechte koppakking.

Share This Post