Index / Tuin / Hoe maak je een Plant Tissue Culture at Home Maak

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een Plant Tissue Culture at Home Maak

Voor de fanatieke tuinier, weten hoe te planten propageren thuis, door middel van weefselkweek, kan een hoop geld besparen. Het maakt geen verschil als je wilt veel planten repliceren van een enkel favoriet of als u liever monsters te verzamelen bij

AdvertisementVoor de fanatieke tuinier, weten hoe te planten propageren thuis, door middel van weefselkweek, kan een hoop geld besparen. Het maakt geen verschil als je wilt veel planten repliceren van een enkel favoriet of als u liever monsters te verzamelen bij een lokaal park om mee naar huis en teruggroeien voor sommige tuin ras. De basisinstellingen voor plantaardige reproductie, door middel van weefselkweek, kan eenvoudig worden gemaakt in uw eigen keuken thuis. Met een basiskennis van plantaardige weefselkweek technieken, er is geen noodzaak om planten ooit weer aan te schaffen.

Wat je nodig hebt

 • Nitril of latex handschoenen

  Quart-sized jar

  Bleken

  Gedistilleerd water

  Murashige en Skoog (MS) medium voor eenmalig gebruik pakketten

  Suiker

  Benzlaminopurine (BAP)

  Plant Conserveermiddel Mengsel (PPM)

  Bakpoeder

  Azijn

  pH papers

  Eetlepel

  4-ounce potten (20)

  Magnetron

  agar poeder

  Rubberen banden (20)

  Plasticfolie

  Steriele scheermesje of mes

  wrijven alcohol

  Spuitfles

  Medium glazen pot

  steriel pincet

  plaatje

Op een paar van nitril of latex handschoenen. Vul een spuitfles driekwart vol met alcohol en top het af met gedestilleerd water. Spray de balie waar je van plan bent om te werken. Spuit uw handschoenen en laat ze aan de lucht drogen.

Geniet van een kwart-en kleinbedrijf pot in 10 procent bleekwater gedurende 10 minuten spoel het daarna goed in gedestilleerd water.

Bereid de plant medium in de steriele pot. Combineer een pakje MS-medium, 2 eetlepels suiker, 1 mg BAP, 1 ml PPM en 1/2-liter gedestilleerd water. Controleer de pH van de oplossing met pH papier. Een pH tussen 5,5 en 6,0, met behulp van zuiveringszout de pH boven of azijn om het te brengen te brengen. Voeg gedestilleerd water totdat de container de volledige niveau bereikt.

Voeg 3 eetlepels bereide medium elke 4-ounce pot, in totaal 20 potten. Voeg een snufje agar aan elke pot.

Bedek elk van de potten in plastic folie, verzegelen ze met elastiekjes dan porren ventilatiegaten in de plastic verpakking met een steriele scheermesje of mes.

Magnetron de potten één minuut werveling wordt de inhoud van elke pot voorzichtig aan de agar poeder volledig is opgelost en is gemengd met de voorbereide medium. Indien de inhoud niet homogeen, magnetron hen opnieuw in 30 seconden uitbarstingen tot de agar poeder is opgelost.

Vul een middelgrote glazen pot met 10 procent bleekwater. Na het spuiten van uw plantmateriaal met 70 procent alcohol en te spoelen in gedestilleerd water, genieten van het plantmateriaal in de pot van 10 procent bleekwater gedurende 10 minuten.

Gooi de bleekwater oplossing en, met dezelfde pot, laat het plantmateriaal weken in gedestilleerd water gedurende vijf minuten. Ververs het water na één minuut en opnieuw na drie minuten om ervoor te zorgen het bleekmiddel wordt weggespoeld.

Spoel een klein bord met 70 procent alcohol en laat het aan de lucht drogen. Verplaats het plantmateriaal uit het water spoelen om de steriele plaat met steriel pincet en snijd het plantaardig materiaal in kleine stukjes met de pincet en de steriele scheermesje of mes.

Plaats een stuk plantenmateriaal in elk van de kleine potten met de agar plantmedium.

Laat de potten in een kas of onder een groei licht voor 16 uur per dag. Na 4-5 weken worden kleine scheuten van het plantmateriaal. Deze kleine planten kunnen worden overgedragen aan groei discs, vitamine-rijke grond of tweede groeimedium agar voordat ze opnieuw geplant in potten of in de tuin.

Hints

Hoewel PPM is een biocide en voorkomt de groei verontreinigingen, worden de omstandigheden in de fabriek agar medium gecreëerd planten groeien gemakkelijk. Als u ongewenste groei of besmetting opmerken, herplanten de scheuten in verse, niet-verontreinigde containers van agar installatie medium.

Share This Post