Index / Tuin / Hoe maak je een Paulownia Boom voor Quick Shade Plant

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een Paulownia Boom voor Quick Shade Plant

Als u een hot spot in uw tuin die zouden profiteren van een snelgroeiende schaduwboom dan is de Paulownia is voor jou. Ook wel de Dragon Tree of keizerin Boom, een goed onderhouden Paulownia zal groeien van een zaailing tot 30 voet in hoogte in 3 jaa

AdvertisementAls u een hot spot in uw tuin die zouden profiteren van een snelgroeiende schaduwboom dan is de Paulownia is voor jou. Ook wel de Dragon Tree of keizerin Boom, een goed onderhouden Paulownia zal groeien van een zaailing tot 30 voet in hoogte in 3 jaar. Ze hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 90 jaar en produceren prachtige bloesems voor 6 tot 8 weken elk voorjaar zodra zij zijn gevestigd. Ze zal heel gelukkig in klimaten met temperaturen tussen de 15 en 130 graden Fahrenheit zijn. Ze moeten minstens 6 uur zon per dag en liever meer. Na de eerste paar jaar, ze vereisen zeer weinig water.

De beste tijd om te planten een Paulownia is in het voorjaar, maar ze kunnen het hele jaar door worden geplant. Als niemand in uw buurt groeit paulownias, dan kunt u een Paulownia online te kopen en hebben het naar u verzonden. Als u een kleine zaailing per post, planten in een één-liter pot zandleem onmiddellijk. Na een week bemesten met een hoge kunstmest stikstof. Wees voorzichtig niet te over-water. Deze bomen hou echt nat en droog te zijn volledig alvorens opnieuw bewaterd. Te veel water zal een jonge zaailing doden.

Zet de boom in de zon tijdens de ochtend voor een week. Dan geleidelijk verhogen van de tijd in de middagzon met ongeveer een uur per dag. Paulownias houden van de zon en als ze eenmaal aan te passen aan hun nieuwe huis, zullen ze gedijen in veel zon. De boom moet groeien tot een voet in de loop van de eerste maand van echt warm weer. Als dit niet gebeurt, moet u de snelle groeiproces resetten door weer op de grond te snijden. Ik weet dat dit klinkt ernstig, maar het zal zorgen voor een grote boom. Als je er een koffer wilt, moet je smoren korting op alle nieuwe scheuten, maar één. Als u toestaan ​​dat meer dan een shoot te groeien dan zul je een boom met meerdere stammen hebben. Ik stel voor dat je kijken naar foto's van volwassen bomen online om te beslissen hoe u wilt dat uw boom te kijken en dan dienovereenkomstig snoeien.

Zodra de boom is tussen de 8 en 12 duim lang, kunt u deze planten in de grond. Het gat moet 2 of 3 voet diep en 2 of 3 voet breed. Vul het met een zandige leem mix die goed zal uitlekken. Zodra u de boom in het gat te planten, het creëren van een heuvel of een lage muur van vuil (4-6 duim hoog) in een ring ongeveer 2 voeten uit van de boom in alle richtingen. Deze muur zal water te houden wanneer je de boom water, de wortel aan te moedigen om recht naar beneden te laten groeien. Laat de bodem wordt helemaal droog zijn voordat opnieuw water geven. Wanneer u water, genieten van de bodem. Deze bomen moeten diep water. In de hitte van de zomer, water ongeveer om de 3 dagen, naar de wortels de tijd om uit te drogen tussen water geven. Voeden met een hoge kunstmest stikstof.

Plant de bomen niet dichter dan 5 voeten uit elkaar. De optimale afstand is 12 voet apart omdat ze een 25-voet luifel wanneer volgroeid. De penwortel groeit recht naar beneden, zodat je veilig kunt planten vrij dicht bij wandelpaden en tuinen. Niet planten dichter dan 6 voet van een structuur.

Paulownia Trees bestrijden opwarming van de aarde door de lucht reinigen. Een volwassen boom verwijdert 48 pond van kooldioxide uit de lucht elk jaar, te vervangen door 13 pond van schone zuurstof. Als je ongeduldig bent, en je wilt voldoende schaduw in twee jaar, denk Paulownia.

Share This Post