Index / Huisdieren / Hoe maak je een Pasgeboren Mini Paard Raise

Share This Post

Huisdieren

Hoe maak je een Pasgeboren Mini Paard Raise

Miniatuurpaarden zijn een genot om te bezitten, hoewel het fokken van hen neemt een aanzienlijke hoeveelheid tijd en toewijding. Miniatuurpaarden komen in het seizoen op ongeveer 2 jaar en gestate voor 11 maanden, de geboorte van een veulen op een mo

Advertisement

Miniatuurpaarden zijn een genot om te bezitten, hoewel het fokken van hen neemt een aanzienlijke hoeveelheid tijd en toewijding. Miniatuurpaarden komen in het seizoen op ongeveer 2 jaar en gestate voor 11 maanden, de geboorte van een veulen op een moment. Miniaturen zijn meestal gezond en ontwikkelen weinig zwangerschapsduur of bevalling complicaties, en over het algemeen veulen in warm of koud weer met gemak. Minis zijn spunky en pittige vanaf de geboorte, het geven van uw familie jarenlang plezier en genot.

Wat je nodig hebt

Schoon stro of houtkrullen

Lysol concentraat

pomp spuitmachine

Kraambox met omheinde weide

Flexibel, zelfklevend wrap

Jodium

katoenen ballen

veulen deken

Hooi

Bereid de kraambox. Rake uit vuil beddengoed, en spuit de muren met een oplossing van 1 ounce van Lysol ontsmettingsmiddel verdund in 1 liter water. Spray de muren grondig drogen aan de lucht en herhaal. Bed de stal met een 6-inch dikke laag van schone stro of houtkrullen. Hoewel miniatuurpaarden veel korter dan de volledige grootte paarden, een zachte landingsplaats moet de kleine veulen vangen.

Verplaats de drachtige merrie naar de veulenen kraam ongeveer 310 dagen in de dracht. Miniatuur paard merries normaal dragen voor een gemiddelde van 340 dagen, maar acclimatiseren haar naar de kraam op voorhand zal haar rust tijdens de geboorte te houden.

Let op tekenen dat de mini-merrie is klaar om veulen. Haar buik zal verschijnen opgezwollen en hebben een uitgesproken punt naar haar achterhand. Haar uiers zal ook vol en stevig aanvoelt, met een dun laagje vloeistof over de tepels. Wikkel het bovenste deel van de staart van de merrie met flexibele, zelfklevende wrap om het schoon te houden tijdens het veulenen.

Verblijven in de buurt als de merrie begint te veulen. Ze zal onrustig, ijsberen en het krijgen van op en neer als de weeën te intensiveren. De mini-merrie zal gaan liggen en beginnen te duwen wanneer het water breekt. Ze kan zweet en grunt, maar dit is normaal als ze duwt het veulen uit. voorpoten van het veulen moet eerst naar voren, met de neus rust net boven de knieën. De merrie dient de placenta te breken zodra de baby is helemaal uit, maar als ze nog nooit eerder foaled, kan het nodig zijn om in te stappen en trek de zak uit de buurt van de snuit van het veulen in staat te stellen om te ademen.

Laat de merrie alleen met de nieuwe veulen, zodat ze kan schoon en geven de miniatuur veulen tijd om verpleegkundige. eerste melk van de merrie is geladen met colostrum, die essentieel zijn antilichamen die het veulen gezond te houden bevat totdat hij zijn eigen kan produceren. Het kan variëren van 30 minuten tot 2 uur voor de eerste verpleegkundige sessie.

Coat navelstomp het veulen in een laag van jodium zodra de merrie is comfortabel met u de stal betreden. Geniet van een katoenen bal in jodium en dep het over de stomp om bacteriën die het veulen kon sicken doden. Als de merrie poten op je af of komt naar u toe met haar tanden ontblootte, laat haar met rust voor een paar uur en probeer het opnieuw.

Breng tijd door met het veulen zodra de merrie is comfortabel met je aanwezigheid. Imprinting, of acclimatiseren het veulen naar menselijk contact snel na de geboorte, leert het veulen dat mensen geen roofdieren en zal hen niet schaden. Voorzichtig beroerte het veulen van top tot teen, het opheffen van de staart en het oppakken van de voeten. Praat met het veulen in een kalme stem als je het aanraakt, zodat zij vertrouwd met uw stem wordt. Plaats een zachte nylon halster op het veulen om het gemakkelijker maken om hem te vangen (hoewel veel mensen ervoor kiezen om te wachten tot het veulen is 2 weken oud voordat u dit doet). Behandel het veulen elke keer als je naar de schuur om de band tussen u en het veulen verder te versterken.

Bedek de mini veulen met een veulen deken. Miniatuur paard veulens zijn zeer gevoelig voor tocht en koud weer, en zal zeer snel vallen in onderkoeling. Het veulen worden bedekt wanneer de temperatuur beneden 50 graden Fahrenheit.

Bel uw dierenarts om de nieuwe mini veulen onderzoeken zodra het is verpleegkundige en warm. De dierenarts zal zowel merrie een grondig onderzoek te geven en veulen, zorg ervoor dat de merrie is de placenta gepasseerd en het veulen is de juiste verzorging.

Zorg voor het veulen met veel vers hooi en schoon water. Op ongeveer 2 weken oud miniatuur paard veulens beginnen te interesseren voor vast voedsel te laten zien en kunnen stukjes van hooi knabbelen. Aangezien het veulen 8 weken oud is, wordt het eten ongeveer 1 procent van zijn lichaamsgewicht in vast voedsel per dag.

Worm de mini veulen bij 8 weken oud. Uw dierenarts zal u met ontwormen pasta speciaal ontworpen voor miniatuur paarden. Plaats de open zijde van de buis op de tong van het veulen en knijp het medicijn in de mond. Herhaal ontwormen om de 8 weken.

Spenen het veulen bij de melk van de merrie begint op te drogen. Zet ze samen, zodat het veulen te verzorgen tijdens de dag, plaats dan de merrie en veulen in aangrenzende paddocks in de schemering, zodat ze kunnen elkaar zien, maar het veulen kan niet verpleegkundige. de melk van de merrie zal beginnen op te drogen in ongeveer een week, en dan moet je ze verplaatsen naar aparte paddocks als ze elkaar niet kunnen zien. Zorg voor het veulen met een ruime hoeveelheid schoon hooi en vers water tijdens het spenen. Zowel de merrie en veulen kan toeroepen elkaar, maar het spenen is van essentieel belang voor een goede groei en ontwikkeling van uw mini veulen.

Hints

Miniatuur paard leveringen kunnen worden gekocht bij uw lokale tack winkel of via speciaalzaken online.

Als uw mini veulen is klein genoeg te knijpen tussen de paddock bars, langs de bars met kippengaas.

Bel uw dierenarts bij de eerste tekenen van problemen wanneer uw merrie is veulenen.

Zet nooit pasgeboren veulens uit met grotere paarden. Ze kunnen per ongeluk gewond raken door grotere dieren.

Share This Post