Index / Huisdieren / Hoe maak je een paard Strijklappen Behandel als Gewonde

Share This Post

Huisdieren

Hoe maak je een paard Strijklappen Behandel als Gewonde

De kogel is het grote gezamenlijke buurt van de onderkant van het been van een paard waar de canon, sesamoid en doodskist botten te voldoen. Als het goed functioneert, de kogel fungeert als een veer en schokdemper voor paarden op het werk of spelen.

AdvertisementDe kogel is het grote gezamenlijke buurt van de onderkant van het been van een paard waar de canon, sesamoid en doodskist botten te voldoen. Als het goed functioneert, de kogel fungeert als een veer en schokdemper voor paarden op het werk of spelen. De aanblik van een gewonde fetlock kan angst in de harten van paardeneigenaren, maar veel paarden volledig herstellen van zelfs ernstige verwondingen fetlock onder begeleiding van een ervaren dierenarts professional.

Warmte en zwelling

Als een paard kogel is gezwollen en voelt warm aan bij aanraking, kan zijn geleider beginnen koude therapiesessies met behulp van koud stromend water uit een slang en het runnen van het over de verbinding voor een periode van 10 tot 20 minuten drie tot vier keer per dag. Als een slang is niet handig, de website van Young Rider suggereert het toepassen van bevroren zakken van erwten of maïs, of een bevriezing wrap aan de joint te koelen en het gemak van de zwelling. Elke keer dat een gezamenlijke schade wordt vermoed, contact op met uw dierenarts voor verder advies. Pijn en zwelling die optreedt in alle vier kogels, met name na oefening kan een voorloper van degeneratieve gewrichtsontsteking.

Het behandelen van een lekke band

Steekwonden kan bijzonder moeilijk te behandelen, vooral wanneer gewrichten betrokken. Ze worden meestal veroorzaakt door een verdwaalde draad of een trap vanaf een weiland partner. Hoewel de oppervlakkige wond een klein kan zijn, kan dit leiden tot een veel pijn voor het paard, die geen gewicht dragen aan het aangetaste gewricht worden. Zodra een steekwond wordt ontdekt, bel dan uw dierenarts, zodat de wond kan worden gespoeld met een steriele zoutoplossing. De dierenarts kan haar clip weg van de wond om een ​​goede drainage mogelijk te maken, en kan u adviseren om de wond regelmatig te spoelen met een antiseptische oplossing. Koude therapie kan de pijn van een paard te verlichten, en antibiotica zoals penicilline kan worden voorgeschreven om infectie te voorkomen. Het paard zal ook een tetanus booster om kaakkramp voorkomen nodig hebben.

Artritis en gewrichtsaandoeningen

Paarden met bijzonder zware werk ladingen, zoals renpaarden, zijn gevoelig voor degeneratieve gewrichtsaandoening en de vroege ontwikkeling van artritis. In minder actieve paarden, kunnen deze omstandigheden beginnen met de eerste verwondingen zoals een bot-chip van een eerdere trauma, of van aanhoudend slechte conditionering praktijken. Als eerste röntgenfoto's te laten zien slijtage van de gewrichten, het paard heeft behoefte aan een langere rustperiode, volgens Dr. John Kohnke op zijn website, Kohnke's Own. Ernstige slijtage van de gewrichten die niet tijdig wordt gediagnostiseerd kan een operatie nodig zijn. Als een paard in staat is om geleidelijk terug te keren naar zijn werk, zal verantwoordelijk zijn handlers een ondersteunende wikkel of sportgeneeskunde boot om de genezing kogel te ondersteunen leveren.

Andere Behandeling Maatregelen

Chirurgie is een optie voor atletische paarden waarvan de kogels zijn getroffen door meerdere bot chips. Veroorzaakt door herhaalde trauma, deze botsplinters zijn eenvoudig te verwijderen; het paard hersteltijd is kort, waardoor hij weer aan het werk in een tijdig. Minder actieve paarden kunnen het bot chips tolereren met een minimum aan ongemak, hoewel zij kunnen profiteren van corticosteroïd-injecties die de ontsteking te verminderen en in de bescherming van de zachte weefsels. Hoewel fetlock verwondingen zijn niet helemaal te vermijden, het houden van een paard in pasvorm staat op een gematigde werkschema kan een lange weg te gaan om ze te voorkomen.

Share This Post