Index / Kunst en Vermaak / Hoe maak je een Narrative Research Essay

Share This Post

Kunst en Vermaak

Hoe maak je een Narrative Research Essay

Een andere naam voor narratief onderzoek "narrative onderzoek", omdat het proces vereist auteurs om vragen en stuk samen aanwijzingen te vragen. In een verhaal research paper, een onderzoeker verzamelt informatie om later te delen in een storyte

AdvertisementEen andere naam voor narratief onderzoek "narrative onderzoek", omdat het proces vereist auteurs om vragen en stuk samen aanwijzingen te vragen. In een verhaal research paper, een onderzoeker verzamelt informatie om later te delen in een storytelling formaat, volgens de onderzoekers in de Colorado State University schrijven afdeling. De onderzoeker interviews mensen, neemt aantekeningen, dagboeken leest, vindt brieven, luistert naar mondelinge geschiedenis en zoekt autobiografieën en biografieën tot een groep mensen, een cultuur, een geloof of een concept van zichzelf in de wereld te begrijpen. Verhalende onderzoekers werken op gebieden zoals de literatuurwetenschap, geschiedenis, antropologie, drama, kunst, film, theologie, filosofie en aspecten van de evolutionaire biologische wetenschap.

Wat je nodig hebt

Audiorecorder

journals

Kranten

onderzoek boeken

Videocamera (optioneel)

Kies een thema voor onderzoek. Kies een thema, dat breed genoeg is dat je mensen te interviewen en documenten op te nemen kunnen vinden, maar smal genoeg dat je niet verloren voelen in je werk. Het kiezen van de reacties van uw gemeenschap naar de bioscoop in de afgelopen 10 jaar kan een goed project te maken. Onderzoek naar het leven van een auteur die in uw stad woonde vele jaren kan ook een ideaal onderwerp te maken.

Start onderzoek. Voordat je iemand interviewen, sluip door de letter of ziften door krantenknipsels, onderzoek van de periode en mensen die betrokken zijn. Bijvoorbeeld, als je een verhaal onderzoek essay over een gemeenschap getroffen door afvalwater van een nabijgelegen fabriek schrijven, onderzoek doen naar de stad, de fabriek en alles wat je kunt vinden over het water de veiligheid in het gebied. Niet blindelings te gaan praten met mensen als u niet de feiten op een rijtje te hebben.

Interview. Opzetten van interviews met mensen die u relevant getuigenis kan geven. Met behulp van de gemeenschap water crisis als een voorbeeld, kiest gezinnen om te werken met die lijden onder het gebrek aan water uit de eerste hand. Kies met de jonge en oude te spreken. Zo kunt u een hele familie van een vader en moeder, 3 kinderen, en misschien wel de grootmoeder of grootvader levend met hen te interviewen. Op deze manier kunt u een scala aan reacties en oplossingen om de fabriek te krijgen geschopt buiten de stad. Ook interviewen mensen buiten de gemeenschap, om het publiek bewust van de crisis te meten.

Verzamel tweede bron materialen. Informeer of een van de families hebben geschreven brieven aan overheidsfunctionarissen, de burgemeester, de voorzitter van de fabriek of mensenrechtenorganisaties. Vraag om deze brieven te kopiëren en te houden op het bestand. Deze testamenten zal een ideale mozaïek van verzoeken te maken en pleiten uit de gemeenschap. Als iemand een brief terug, vraag dan om een ​​kopie van het aan te toe te voegen aan uw bestanden.

Lenen tijdschriften. Als u werkt op het onderzoeken van een wetenschapper, schrijver, danser, muzikant of bioloog die in de buurt woonde, of in het buitenland, proberen om een ​​greep van zijn of haar oude dagboeken krijgen. Kunstenaars in het bijzonder rekening toelichting op ideeën die ze willen beeldhouwen in een groter project, of tekeningen van wat ze aan zal werken in de toekomst te houden. Tijdschriften zijn goudmijnen voor verhaal narratief onderzoek-de persoon vertelt zich door de lappendeken van schrijven, tekenen en het uiten van ideeën.

Organiseren. Breng alle gegevens samen in alle vormen. Lay-out foto's, brieven, dagboek pagina's, krantenknipsels, audio-opnamen en al op een bureau of een grote werkruimte. Stuk samen het verhaal als je denkt dat het werd verteld om jou. Geldigheid wordt een probleem in narratief onderzoek essays en werken, maar het is uiteindelijk, hoe je het verhaal te interpreteren je verteld door alle media en personen met wie je sprak.

Schrijf het essay. Synthetiseren van al uw onderzoek naar een verhaal, storytelling vorm. Bouw je eigen verhaal van de studie die u hebt uitgevoerd met behulp verhaal conventie, zoals scène en plot. 'Onderzoek is een samenwerkingsverband document, een voor beide partijen opgebouwd verhaal uit het leven van zowel de onderzoeker en participant, "noot Connelly en Clandinin, twee narratieve onderzoekers. Met andere woorden, combineer het onderzoek dat je hebt verzameld in een meeslepend verhaal dat zowel nauwkeurig geeft een deskundig account en is overtuigend om zijn verhaal te vertellen natuur.

Share This Post