Index / Cars / Hoe maak je een Mini Engine Identificeer

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Mini Engine Identificeer

Eerste vervaardigd in 1959, werd de Mini geïntroduceerd als de Mini Minor van Morris Garages, MG roem. Het is sindsdien overgeschakeld eigendom een ​​aantal keren, met BMW zijn de huidige eigenaar van de Mini franchise. De motor gebruikt op de Mini i

AdvertisementEerste vervaardigd in 1959, werd de Mini geïntroduceerd als de Mini Minor van Morris Garages, MG roem. Het is sindsdien overgeschakeld eigendom een ​​aantal keren, met BMW zijn de huidige eigenaar van de Mini franchise. De motor gebruikt op de Mini is geëvolueerd door de jaren heen, met als voornaamste motor varianten zijn de Metro 850, 998, 1098 en 1275 kubieke centimeter motoren. Identificatie van Mini motoren afhankelijk lokaliseren en decoderen van de motor nummer, de nodige verwijzingen naar bepaalde delen van de Mini motornummer.

Zoek het motornummer. Volgens Mini Mania, is de Mini motornummer gevonden op een plaat geklonken aan de voorkant van het motorblok, net onder het thermostaathuis. Er is een grote slang aan het thermostaathuis die afkomstig zijn van de radiator.

Noteer de Mini motornummer. Dit is een alfanumerieke code bestaande uit 11-plus posities met de eerste acht posities voor identificatie en de volgende nummers worden een doorlopend serienummer gebaseerd op assemblagelijn productie. Een typische Mini motornummer zou lezen "99H907PH101."

Decoderen van de Mini motornummer. In het voorbeeld, "99H907PH" is het essentieel gedeelte voor identificatie. Volgens Mini Mania, decodeert het voorbeeld als volgt: "99" geeft een 998 kubieke centimeter motor met "85" aanwijzen van een 850cc en "12" een 1275cc. "H" geeft een transversale, of front-wheel-drive motor. De volgende drie cijfers, "907", identificeren van de transmissie, het type motor en installatie. Dit deel moet worden verwezen naar de advertentie gevonden op Mini Mania, als de informatie in de drie cijfers informatie is zeer uitgebreid. "907" geeft een motor met een mechanische brandstofpomp, een negatief geaard alternator, Metro motor identificatie en een standaard-verhouding versnellingsbak. De laatste twee posities, "PH," identificeren een carburateur motor met een schone lucht-pakket dat hoge compressie. "L," in plaats van "H", wijst een low-compressie motor.

Hints

Een advertentie gevonden op Mini Mania wedstrijden select Mini motornummer bij bepaalde Mini-modellen en jaren (zie Resource 1).

Share This Post