Index / Tuin / Hoe maak je een Mexicaanse Paradijsvogel uit zaad Grow

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een Mexicaanse Paradijsvogel uit zaad Grow

Groeiende van 10 tot 25 voet lang met ferny folders en 3- tot 6-inch clusters van geurende gele bloemen, de Mexicaanse Paradijsvogel (Caesalpinia mexicana) blijft evergreen in vorstvrije ruimtes. Perennial in Amerikaanse ministerie van Landbouw plant

Advertisement

Groeiende van 10 tot 25 voet lang met ferny folders en 3- tot 6-inch clusters van geurende gele bloemen, de Mexicaanse Paradijsvogel (Caesalpinia mexicana) blijft evergreen in vorstvrije ruimtes. Perennial in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 10, kan de struik of kleine boom zijn bladeren laten vallen tijdens de winter in de koudere gebieden van haar bereik. Het kan ook overleven in delen van USDA zone 8, maar sterft vaak terug naar de grond daar overwinteren, voordat opgroeien tot 6 voet lang in de zomer. Omdat dit "bird's" zaden zijn hard-dop, ze voorbehandeling nodig.

Verzamel Seeds

Na de Mexicaanse paradijsvogel boom is klaar bloeien in de herfst, kijk voor 3- tot 6-inch zaaddozen op zijn twijgen. Zodra deze peulen draaien tan en broos, ze draaien en in het voorjaar open staan ​​voor de inhoud weg te gooien, dus proberen om de zaden te oogsten net voordat dat gebeurt.

Nadat je barst open de peulen, de verspreiding van de zaden op keukenpapier tot ze goed droog zijn voordat ze op te slaan in een glazen pot met deksel in de koelkast. Omdat deze zaden zijn giftig, zorg ervoor dat ze duidelijk zijn gelabeld.

Bereid Seeds

In het voorjaar, ongeveer zes weken voor de laatste vorst datum voor uw gebied, verwijder de zaadjes uit de koelkast en krassen of nick een ieder om haar in staat om te genieten van water. Om een ​​zaadje krabben, wrijven haar afgeronde rand met een bestand of een nagelvijl tot een witte vlek toont door de bruine schil. Om nick in plaats daarvan, gebruiken naald-nosed tang om het zaad stil te houden op de top van een snijplank, en chip een klein stukje uit de afgeronde rand met de punt van een mes. Altijd krassen of nick een zaad aan de zijde tegenover haar navel, het merk of de inkeping aangegeven waar het zaad vroeger werd gehecht aan zijn zaad stengel in de pod.

Daarna vallen de zaden in een bak met warm water voor 24 uur. Ze moeten naar de bodem zinken en deining enigszins in grootte. U kan nodig zijn om iemand die niet zinken, omdat ze niet waarschijnlijk levensvatbaar te zijn weggooien. Voor degenen die niet zwellen, probeer krassen of knikken ze dieper totdat ze doen.

Sow Seeds

Vul een container die drainage gaten moet ongeveer 1 inch kort van haar top met een vochtige combinatie van 1 deel zaad zaaien mix en 1 deel zand of perliet. Als u wilt, meng 1 deel cactus potgrond en 1 deel perliet plaats. Verdeel de zaden ongeveer 2 naast elkaar op het oppervlak van deze mix en bedek ze met 1/4 tot 1/2 inch ervan. Na het bijvullen van de container met plastic omslag, plaats deze op een zaailing warmte mat, indien nodig, om de bodem temperatuur tot ongeveer 77 graden Fahrenheit te verhogen. Zorg ervoor mix blijft vochtig. De zaden ontkiemen moet binnen 1-4 weken.

Raise Zaailingen

Zodra zaden zijn ontkiemd, verwijder de plastic verpakking en de container te plaatsen op een zonnige vensterbank of onder een groei licht dat loopt gedurende 14 tot 16 uur per dag. Houd mix de zaailingen 'licht vochtig.

Wanneer zaailingen tenminste vier bladen naast hun twee zaad (origineel) bladeren, transplantatie ze in afzonderlijke 4-inch potten met drainage gaten, die zijn gevuld met cactus potgrond. Voed ze eens per twee weken met een plantenvoeding op halve kracht. Voor een 0-0-1 organische zeewier emulsie, bijvoorbeeld, meng 1 eetlepel van de emulsie in 1 liter water. Wanneer de zaailingen zijn een maand oud, verhoging van het bedrag van de volledige 2 eetlepels emulsie per 1 liter water.

Na het afgelopen voorjaar vorst, aan te passen de zaailingen aan outdoor voorwaarden voordat u ze in de grond. Plaats de potten in de schaduw eerste en de rand ze geleidelijk in een zonniger positie. Kies een plaats met goed doorlatende grond in de volle zon of gedeeltelijk, en deze ruimte minstens 6 voet apart van elkaar of uit andere planten.

Share This Post