Index / Ambachten / Hoe maak je een met de hand genaaid Blind Stitch Gebruik een Tear Fix

Share This Post

Ambachten

Hoe maak je een met de hand genaaid Blind Stitch Gebruik een Tear Fix

We hebben allemaal in de situatie waarin we trekken uit ons interview pak of little black dress is alleen maar om een ​​of andere manier te ontdekken dat, op een gegeven moment heeft gescheurd. Dit is de perfecte situatie om met de hand sewthe rip. H

Advertisement

We hebben allemaal in de situatie waarin we trekken uit ons interview pak of little black dress is alleen maar om een ​​of andere manier te ontdekken dat, op een gegeven moment heeft gescheurd. Dit is de perfecte situatie om met de hand sewthe rip. Het heet een blinde steek, omdat het goed verborgen, waardoor eenvoudige reparaties minder merkbaar.

Wat je nodig hebt

torn stof

Hand naald

Draad

Schaar

Klaar maken

Knip alle losse draden uit de randen van het gescheurde stof, dat evenwel niet verder te snijden in de onbeschadigde gebieden.

Zoek een draad die zo nauw overeenkomt met uw gescheurde stof mogelijk te maken. Als de stof heeft een veelkleurige patroon, selecteert u de meest prominente kleur aan uw draad te passen.

Rijg de naald, en bind een kleine maar stevige knoop aan het einde van de draad. Het moet groot genoeg dat het niet zal glijden tussen de draden van de stof, dus los geweven stoffen vereisen grotere breisels.

Steek de naald uit de rugzijde van het weefsel, ongeveer 1/4 inch van het uiteinde van de scheur. Het punt van de naald moet in een rechte lijn met de traan.

stiksels

Steek de naald iets naar links van het middelpunt (waar de draad kwam de eerste keer) en ongeveer 1/8 een duim weg. De naald moet voor worden er deze keer terug.

Run de naald onder de stof ongeveer 1/8 duim, op weg naar het einde van de scheur en opnieuw terug pushed door het weefsel aan de bovenzijde.

Trek dat steek voorzichtig en herhaal aan de rechterkant van de middenlijn.

Verplaats slechts een centimeter of zo uit als je elk paar steken te doen, zodat ze iets bredere krijgen als ze het einde van de scheur te bereiken.

Met uniforme steken over de lengte van de scheur, waardoor elk ongeveer 1/8 "van de gescheurde rand.

Afwerking van de Reparatie

Beweeg je steken dichter bij elkaar als je eenmaal het andere uiteinde van de scheur pas, het verkleinen van de steek lijn terug naar een punt, net zoals het begon.

Beëindig de laatste steek door op de naald door naar de achterkant van de stof en trek de draad voorzichtig tot de steken samen te trekken en verzegelen van de scheur.

Stevig knoop de draad op de rugzijde van het weefsel, zonder hierbij laten zien vanaf de voorzijde.

Hints

Als je werkt met een stof die losjes geweven of rafelt gemakkelijk, moet u de steken verder te maken uit de gescheurde zijden om te voorkomen dat ze door middel van het trekken. Je moet ook beginnen en eindigen verder weg van de uiteinden van de scheur, zodat de bijeenkomst is meer geleidelijke wanneer je klaar bent.

Dit is niet volledig onzichtbaar. Het creëert een kleine lijn die een beetje als een naad ziet er, maar afhankelijk van de plaatsing in uw kleding of andere stof punt, zou het heel onmerkbaar zijn.

Share This Post