Index / Cars / Hoe maak je een Mazda's Converter Cat Vervang

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Mazda's Converter Cat Vervang

Katalysatoren (soms "katten") zijn de emissie-preventie-apparaten, die na verloop van tijd en moeten worden vervangen. Hoewel de locatie van de katalysator varieert op basis van welk model Mazda je hebt, de algemene procedure om te vervangen is

AdvertisementKatalysatoren (soms "katten") zijn de emissie-preventie-apparaten, die na verloop van tijd en moeten worden vervangen. Hoewel de locatie van de katalysator varieert op basis van welk model Mazda je hebt, de algemene procedure om te vervangen is hetzelfde: U moet toegang onder de auto te krijgen en ontgrendelen van de kat van de locatie in het uitlaatsysteem.

Wat je nodig hebt

Hydraulische vijzel en steunpoten

Kruipolie zoals PB Blaster of Liquid Wrench

Metric socket set, ratel en uitbreidingen

Zuurstofsensor socket

Breaker bar

kabelbinders

Vervangingskatalysator met uitlaat pakkingen

Parkeer uw Mazda op een vlakke ondergrond en schakel de parkeerrem. Gebruik een hydraulische krik aan de voorkant van de auto te verhogen, waardoor het op jack stands.

Zoek de katalysator. Volg het uitlaatsysteem van de motor naar de achterkant van de auto. De katalysator zal typisch gelegen direct na de fabriek header onder en iets achter de motor. Zoeken naar een ovaalvormige bus met twee zuurstofsensoren verbonden aan de voor- en achterkant van de katalysator behuizing.

Spuit de bouten die de katalysator aan te sluiten op het uitlaatsysteem met kruipolie. Er zullen twee bouten aan elk uiteinde van de behuizing. Je moet ze royaal en herhaaldelijk spuiten. In het ideale geval zal u de bouten een paar keer spuiten in de uren voorafgaand aan het verwijderen. Roest en leeftijd zal de kat bouten uiterst krap te maken, en als je probeert om ze te verwijderen zonder kruipolie, is er een grote kans dat de bouten zal breken.

Gebruik de zuurstof sensor socket en ratel om de zuurstof sensoren te verwijderen. Behandel ze zorgvuldig en de sensoren niet beschadigen nadat het is verwijderd. U kunt zip binden ze uit de weg.

Gebruik een socket en pal om de bouten aan de voor- en achterzijde van de katalysator te verwijderen. Misschien wilt u een breker bar gebruiken om extra hefboom van toepassing als deze bouten zeer krap zal zijn. Verwijder en gooi de oude katalysator en de oude pakkingen.

Plaats de nieuwe katalysator in de fabriek locatie, met behulp van nieuwe uitlaat pakkingen, die zal zijn in de kit. Plaats de bouten zowel voor als achter, en installeer de zuurstof sensoren. Laat de auto van de krik stands met behulp van uw hydraulische krik.

Hints

Zuurstofsensoren regelmatig moeten worden vervangen. Als uw Mazda is enkele jaren oud is het een goed idee om zowel zuurstof sensoren met nieuwe eenheden te vervangen op hetzelfde moment dat u de katalysator vervangen.

Share This Post