Index / Cars / Hoe maak je een Mazda Miata batterij te vervangen

Share This Post

Cars

Hoe maak je een Mazda Miata batterij te vervangen

de batterij in uw 2014 Mazda MX-5 Miata ter vervanging is routine en eenvoudig, maar er zijn een paar dingen om op te letten. Uw Miata maakt gebruik van een ongewone Dynamic Stability Control systeem dat steunt op elektronisch geheugen om de beginwaa

Advertisement

de batterij in uw 2014 Mazda MX-5 Miata ter vervanging is routine en eenvoudig, maar er zijn een paar dingen om op te letten. Uw Miata maakt gebruik van een ongewone Dynamic Stability Control systeem dat steunt op elektronisch geheugen om de beginwaarden van het stuurwiel start positie op te slaan, en andere informatie die van cruciaal belang voor een veilige werking. Dus het is vooral belangrijk dat u een geheugen-saver te installeren volgens de instructies van de fabrikant voordat u de batterij los te koppelen. Anders zul je deze informatie te verliezen en moet de stuurhoek sensor initialisatie procedure uit te voeren zodra de batterij wordt uitgewisseld.
Altijd de laadsysteem gecontroleerd wanneer u de batterij te vervangen.

Wat je nodig hebt

Memory-saver apparaat

pal

Socket set

terminal borstel

Inch-pound momentsleutel

Verwijder de rubberen slang uit zijn volgelingen langs de batterijklep. Laat het batterijklepje vergrendeling tabs, verwijder dan het deksel van de accubak. Installeer het geheugen-spaarder per instructies van de fabrikant. Met behulp van een ratel en stopcontact, maak de negatieve accukabel klembout en koppel de kabel. Maak de positieve accukabel klembout en koppel de kabel. Met behulp van een terminal borstel, verwijdert u alle corrosie of oxidatie van de kabel terminals.

Met behulp van een ratel en stopcontact, draai de batterijhouder noten totdat u de bouten los te maken van de bodem van de zaak. Til de houder, moeren en bouten uit de batterij als een eenheid. Til de oude batterij recht omhoog en uit het geval is, dan plaats de nieuwe batterij op zijn plaats. Vermijd kantelen van de accu's tijdens het demonteren en monteren.

Drapeer de batterij houder hardware over de batterij, zorg dat u contact opnemen met de accupolen. Haak de houder bouten onder de batterij geval is, dan draai de houder vast met 35-61 inch-pond, met behulp van een inch-pound momentsleutel en socket.

Installeer de positieve accukabel eerst, dan de negatieve accukabel, en draai ze stevig vast. Koppel de memory-saver. Snap het deksel stevig op zijn plaats. Zorg ervoor dat het slot tabs te gaan met hun studs. Klik de rubberen slang op zijn plaats op de cover.

Share This Post