Index / Bedrijf / Hoe maak je een Marketing Manager in de mode-industrie

Share This Post

Bedrijf

Hoe maak je een Marketing Manager in de mode-industrie

Marketing professionals die werkzaam zijn in de mode-industrie uit te voeren soortgelijke taken als marketing experts in andere bedrijfstakken. Naast het uitvoeren van marktonderzoek en het beheer van de e-commerce activiteiten voor de producten van

AdvertisementMarketing professionals die werkzaam zijn in de mode-industrie uit te voeren soortgelijke taken als marketing experts in andere bedrijfstakken. Naast het uitvoeren van marktonderzoek en het beheer van de e-commerce activiteiten voor de producten van het bedrijf, marketing professionals te onderhouden websites, samenstellen nieuwsbrieven en behandelen interne communicatie voor hun organisatie. Echter, extra referenties zoals eerdere ervaring in de mode-industrie of een diploma in een verwante discipline zijn nodig voor het verkrijgen van een positie met een kleding, schoenen of retail bedrijf.

Wat je nodig hebt

Bachelor diploma

Minimaal 3-5 jaar werkervaring

Het verkrijgen van een bachelor's degree in marketing, reclame, mode merchandising, bedrijfskunde, management of een industrie-gerelateerde discipline. Neem klassen die de mode merchandising, textiel wetenschappen, public relations, finance en accounting. Neem deel aan stages met boetiekjes, modewinkels, warenhuizen of kleding bedrijven die hands-on training en werkervaring te bieden.

Solliciteer voor een entry-level positie als marketing coördinator of sales assistant met een modebedrijf. Shadow ervaren medewerkers en uw ervaring op te bouwen door te werken aan projecten die alle gebieden van marketing te dekken. Vrijwilliger voor projecten waarbij de verkoop analyse, reclame, promotie, consumentengedrag en grafisch ontwerp. Vertrouwd te raken met Internet technologieën zoals zoekmachine optimalisatie, display advertising en social media.

Breng minstens drie tot vijf jaar de ontwikkeling van expertise in de modesector. Leer de nieuwste marketing en mode trends en marketing tools gebruikt voor het controleren en meten media in grote mode-publicaties. Ervaring opdoen door het plannen en uitvoeren van marketingcampagnes; het schrijven van e-mail nieuwsbrieven; de behandeling van investor relations; leidinggevende ondergeschikten; en nauw samen te werken met het management om bedrijfsprocessen te verbeteren. Werk aan het versterken van uw project management, communicatie, leiderschap en analytische vaardigheden om uw kansen voor promotie naar de posities met een grotere verantwoordelijkheid te verbeteren.

Solliciteer voor marketing manager rollen intern of met een extern bedrijf dat beter past bij uw carrière interesses, vaardigheden en doelstellingen op lange termijn. Toon uw ervaring in de mode-industrie door het ontwikkelen van een goed georganiseerde hervatten. Denk aan het behoud van een online blog op de mode-industrie, of een Web portfolio dat het werk en de resultaten toont van de vorige mode marketing posities. Gebruik je cv, blog en online portfolio om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten.

Hints

Vaak college stages met modebedrijven zijn onbetaald. Denk aan het uitwerken van een regeling met uw school en stagecoördinator die school krediet impliceert het ontvangen van in de richting van je diploma. Sommige bedrijven zullen ook een toelage die lunch of het openbaar vervoer dekt naar en van de stage.

Omdat marketing functies binnen de mode-industrie zijn zeer concurrerend, sommige professionals krijgen hun voet tussen de deur door eerst te werken als een administratieve of executive assistant. Accumuleren ervaring in de industrie en netwerken met professionals uit de industrie als beheerder assistent om uw kansen van het verplaatsen in een marketing-gerelateerde rol te verhogen.

Begin uw mode marketing carrière door zich te richten uw ervaring in de niche waarin u wilt werken. Bijvoorbeeld, als u wilt uiteindelijk werken als marketing manager voor het bedrijf voor de kinderen, stages en posities te verkrijgen in bedrijven die gespecialiseerd zijn in peuter mode of kleding pre-teen.

Share This Post