Index / Bedrijf / Hoe maak je een makelaar's Book van bedrijf kopen

Share This Post

Bedrijf

Hoe maak je een makelaar's Book van bedrijf kopen

Het kopen van boek van het bedrijfsleven een makelaar kan drastisch te verhogen inkomsten, maar alleen als de klant de verkopende makelaar de overgang. Om een ​​succesvol resultaat te garanderen, moeten belangrijke stappen worden genomen door zowel b

AdvertisementHet kopen van boek van het bedrijfsleven een makelaar kan drastisch te verhogen inkomsten, maar alleen als de klant de verkopende makelaar de overgang. Om een ​​succesvol resultaat te garanderen, moeten belangrijke stappen worden genomen door zowel brokers voor de voorwaarden van de deal worden afgerond. Een verscheidenheid van strategieën kunnen in de overgangsfase worden geïmplementeerd om klanten zich comfortabel het maken van de overstap te maken.

Door ijverigheid

In de due diligence fase moet de primaire focus op het vermogen om klanten te behouden zodra de verkopende makelaar het bedrijf verlaat. Om te zorgen voor een hoge retentie percentage, moet de overnemende broker zoveel mogelijk over het bedrijfsleven en klanten de verkopende makelaar leren om vast te stellen of er sprake is van een strategische fit. Bijvoorbeeld, als boek de verkopende makelaar bestaat uit ouderen met conservatieve portefeuilles, een makelaar die hetzelfde type van het bedrijfsleven loopt zal een veel betere kans op het behoud van die cliënten dan iemand die high-omzet handelsstrategieën uitvoert voor agressieve handelaren. Tijdens deze fase, ontmoeting met een handvol van de grootste klanten van de verkoper kan een aantal waardevolle indicaties over de vraag of ze blijven of vertrekken na de transitie fase is voltooid.

Het bepalen van een prijs

De typische basis voor de oprichting van een eerlijke koopprijs is de verkopende makelaar trailing 12 maanden van de inkomsten. Dit bedrag wordt vervolgens opgesplitst in terugkerende en non-recurring omzet. De recurring omzet als de maandelijkse trailers en beheerskosten dragen een hogere waarde dan, bijvoorbeeld, een grote eenmalige provisie betaald bij de aankoop van een variabele levensverzekering contract. Bijkomende factoren die kunnen worden beschouwd als onder meer de gemiddelde leeftijd van de cliënten, cliënt ambtstermijn, en de jaarlijkse groei van de hoeveelheid geld in beheer. Na de behandeling van deze factoren, zal een veelvoud van de verkopende makelaar trailing 12 maanden van de inkomsten, meestal tussen de 1 en 3 1/2 keer, op tussen de twee partijen worden overeengekomen. Betalingen worden meestal gestructureerd met een eerste betaling van 15 tot 40 procent, met de betaalde in de reguliere termijnen over de komende 3 tot 5 jaar evenwicht.

Aanvullende overwegingen

Het kopen van een boek van de makelaar vraagt ​​veel van dezelfde documenten en voorwaarden als de aanschaf van een geregistreerd bedrijf. De definitieve overeenkomst zal worden in de vorm van een contract, waarvoor standaard documentatie, inclusief afspraken over vertrouwelijkheid, aan- en verkoop, en details over de afbetalingen.

De koper van het boek moet ervoor zorgen dat de voorwaarden een niet-concurrentiebeding dat een periode gedurende welke de verkoper is verboden voor het openen van een nieuw agentschap en tippelen klanten die deel uitmaken van de transactie bepaalt. De koper kan ook terminologie die het bedrag van de aflossingen verlaagt als klanten overlopen te voegen. Aanpassingen aan afbetalingen moet ook de waarde van de activa die verloren gaan voor afvalligheid. Alle documentatie en taal in het contract moeten worden beoordeeld door een advocaat voorafgaand aan de afronding van de transactie.

Werken via de Transitie

De overgangsperiode is een kritiek moment voor de koper, maar kan ook van belang om de verkoper als het bedrag van de resterende aflossingen is gebaseerd op het percentage van de klanten die blijven met de overnemende makelaar. Om een ​​soepele overgang, evenals een hoge retentie te garanderen, kan de verkoop adviseur een beperkte rol in de overgangsperiode voor maximaal 5 jaar te nemen. Het is tijdens deze periode dat de vergaderingen client worden gehouden met beide aanwezig zijn om de overgang te verklaren en eventuele zorgen zij zouden kunnen hebben makelaars. Na deze vergaderingen, moet consistente communicatie worden geprioriteerd om het niveau van vertrouwdheid tussen de overnemende makelaar en nieuwe klanten, die een belangrijke factor kan zijn in het houden van hen in de plooi toegenomen.

Share This Post