Index / Huisdieren / Hoe maak je een Luna Mot Raise

Share This Post

Huisdieren

Hoe maak je een Luna Mot Raise

Luna motten, bekend om hun grote omvang en groene vleugels, behoren tot de meest populaire motten gehouden als huisdier. Hoewel een luna mot's volwassen levensduur van minder dan een week is, het volledige proces van hen uitbroeden van eieren, het ve

AdvertisementLuna motten, bekend om hun grote omvang en groene vleugels, behoren tot de meest populaire motten gehouden als huisdier. Hoewel een luna mot's volwassen levensduur van minder dan een week is, het volledige proces van hen uitbroeden van eieren, het verhogen van de rupsen en pop, en tot slot het vrijgeven van een volledig gerijpt mot maakt kortheidshalve het volwassen stadium is. Eitjes en larven moeten goed verzorgd dat de insecten overleven naar volwassenheid.

Wat je nodig hebt

1-liter plastic of glazen container (met deksel) per 4 rupsen

1-gallon plastic of glazen container (met deksel) per 3 rupsen

Aquarium / terrarium (ten minste 10 cm in hoogte) met mesh deksel

Klaar bron van geschikte bladeren (walnoot, gom boom, hickory, pecan)

papieren handdoeken

Ei en Larven Life Stages

Gebruik uw vingers om voorzichtig te plaatsen de rups eieren in een van de plastic bakken; geen enkele takken of bladeren niet omvatten, en geen luchtgaten in de container niet te maken. Noteer de datum waarop de eieren op de container werden afgezet (gekochte eieren zal komen met deze informatie); de eieren uitkomen 8 tot 12 dagen na deze datum.

Transfer unhatched eieren naar een andere container eenmaal een aantal larven zijn uitgekomen. Transfer larven tussen containers zo meer uitkomen, zodat ongeveer vier in elke container 1-liter; Gooi lege eierschalen als alle pasgeboren larven worden verantwoord.

Neem een ​​of twee bladeren, ervoor te zorgen dat ze goed droog en bij kamertemperatuur, en plaats ze in de larven containers (maak je geen zorgen als ze niet meteen te eten, pasgeboren larven hebben genoeg van hun eierschaal gegeten om hen te ondersteunen voor ongeveer 12 uren). Zorg ervoor dat het blad in contact met de bodem en wanden van de houder en afdichten (opnieuw, geen luchtgaten) daarna.

Om voedsel (die je om de twee of drie dagen zou moeten doen) te wijzigen, lay-out van een papieren handdoek en geen bladeren dragen met rupsen op hen om de papieren handdoek. Verwijder onbezette bladeren (die zeer voorzichtig om niet weg te gooien larve). Gebruik een andere papieren handdoek weg te vegen condensatie en frass (uitwerpselen), zorg ervoor dat niet aan de larven die nog in de container te verstoren. Plaats nieuwe bladeren in de houder, waardoor ze in aantal als larven groeien. Afgesneden stukken van de oude bladeren die larven hebben gehecht en leg ze in de container; de larven zal binnenkort kiezen voor het nieuwe voer over de oudere bladeren en bewegen af ​​op hun eigen. Plaats het deksel.

Verwijder schuur huid als een gesmolten rups is niet te eten. Mis rupsen die in het proces van vervellen niet storen (ze zich hechten aan de houder met zijde tijdens dit proces) of klaar rui minder dan een uur voor, als hun lichaam zeer gevoelig is.

Verplaats rupsen naar de grotere containers na hun vierde rui, met drie rupsen per 1-liter container.

Cocons en Pupa

Let op de larven voorzichtig als ze blijven vervellen en te groeien; zij zullen typisch beginnen vormen cocons vier tot vijf weken oud, maar ze kunnen beginnen na drie weken in warmere omstandigheden. Reinig de aanzienlijke ontlasting die vóór cocooning te voorkomen dat de larven in contact zich voordoet.

Bereid een extra container als de rupsen beginnen te cocons weven in de late herfst of winter, als ze 'overwintering' (een verblijf in hun cocons tot het voorjaar) kunnen zijn; u kunt dit voorspellen of de larven zetten een oranje of bordeaux kleur voordat hij poppen. Plaats overwintering poppen in verzegelde containers (geen luchtgaten of water) en zet de containers in de koelkast (een temperatuur van 35 graden C tot 40 graden F is aanbevolen). Leg ze in de opkomst container (zie hoofdstuk 3) in het voorjaar en ze zullen meestal ontstaan ​​in ongeveer twee weken.

Plaats cocons die niet lijken te overwinteren in de opkomst container snel na zijn geweven; zij kunnen voordoen in minder dan twee weken in warmere omstandigheden.

Volwassen Moth Emergence and Release

Bereid de opkomst container door het plaatsen van papieren handdoeken langs de bodem van het aquarium / terrarium. Verplaats de cocons aan de onderkant van deze container en sluit de mesh deksel.

Plaats takken verticaal in de container te voorzien ontstond motten met iets om op te klimmen (motten vereisen een beklimbaar oppervlak nadat opkomst, en als ze niet kunnen uitbreiden en hun vleugels te drogen, zullen ze snel sterven).

Vrijgeven volwassen motten uiterlijk drie dagen na de opkomst.

Hints

Rupsen geen extra water nodig hebben, omdat ze al hun benodigde water te verkrijgen van hun eten en niet adem genoeg lucht om luchtgaten vereisen. Het toevoegen van water of natte bladeren kunnen gemakkelijk eieren en jonge rupsen verdrinken, en het toevoegen van luchtgaten kan leiden tot uitdroging.

Bladeren moet vrij zijn van insecticide, zoals rupsen zijn kwetsbaar voor gif. Pluk ze zelf of krijgen ze van leveranciers huisdier.

Rupsen zijn kwetsbaar voor het verpletteren blessures en mag nooit met geweld worden verwijderd uit een oppervlak. Wilt u een rups die weigert te verroeren verplaatsen, schuift een blad in de voorzijde van het en duw het voorzichtig naar voren (tenzij het ruien, in dat geval moet je het met rust laten). Wees uiterst voorzichtig bij ze aan te raken met de hand; forceren van een rups uit een oppervlak kan leiden tot zijn voeten af ​​te scheuren voordat het zijn grip verliest.

Volwassen motten vereisen geen voedsel. Ze hebben niet een spijsverteringsstelsel (als hun enige doel in dit leven fase is om te paren) en zullen sterven vier tot vijf dagen na die uit hun cocon.

Share This Post