Index / Gezondheid / Hoe maak je een Liver Donor

Share This Post

Gezondheid

Hoe maak je een Liver Donor

Het doneren van een deel van uw lever aan een persoon die wanhopig behoefte heeft aan een levertransplantatie is een van de meest onbaatzuchtige daden van een persoon kan maken. Omdat de operatie niet wordt uitgevoerd in noodsituaties en / of extreme

AdvertisementHet doneren van een deel van uw lever aan een persoon die wanhopig behoefte heeft aan een levertransplantatie is een van de meest onbaatzuchtige daden van een persoon kan maken. Omdat de operatie niet wordt uitgevoerd in noodsituaties en / of extreme omstandigheden, de slaagkans van transplantaties uit levende donoren is hoog.

Beschouw het doneren van een deel van uw lever aan een geliefde in nood als je de ouder, broer of zus, volwassen kind of een uitgebreide familie lid bent.

Weet dat als je niet gerelateerd door bloed, maar zijn emotioneel gehecht aan iemand die een levertransplantatie nodig heeft, uitstekend donor-ontvanger wedstrijden kunnen nog steeds worden gemaakt met geadopteerde familieleden, echtgenoten of vrienden voor het leven.

Evalueer uw gezondheidstoestand. Als u een hoge bloeddruk, diabetes, nierproblemen, hepatitis of aids, of als u bent (geweest) van een alcoholist en / of drugsverslaafde, zul je waarschijnlijk niet in aanmerking komen om uw lever doneren.

Vrijwilliger om een ​​bloedonderzoek te hebben. Je hoeft niet per se dezelfde bloedgroep als de ontvanger hebben, maar je moet een compatibele type hebben.

Onderworpen aan een volledig lichamelijk, inclusief weefseltypering, antilichaam screening, urineonderzoek, ECG en psychologische evaluatie.

Aankomst in het ziekenhuis, samen met de lever ontvanger, vroeg in de ochtend wanneer een operatie van de donor eerst begint.

Worden voorbereid en klaargemaakt voor de operatiekamer. Een intraveneuze (IV) buis wordt gestart, en u zult worden gebracht om te slapen. U zult wakker in de verkoeverkamer en 's nachts worden verplaatst naar een chirurgische intensive care unit.

Verwacht voor een verblijf in het ziekenhuis een week en volledig worden hersteld na vier tot zes weken.

Verwacht je lever om terug naar de normale grootte te regenereren binnen twee tot drie maanden. Nieuwe bloedvaten zal ook de ontwikkeling.

Plan om terug te keren aan het werk binnen vier weken als je een kantoorbaan en acht weken als u meer inspannend werk te doen.

Hints

Voor meer informatie over orgaandonatie, bel het United Network of Organ Sharing op (888) TX-INFO1.

Doe niets tillen van zware of deelnemen in contactsporten gedurende ten minste zes weken na de operatie.

Een donor heeft minder dan 1 procent kans op overlijden aan de donatie procedure.

Mocht u nog vragen of opmerkingen heeft, contact opnemen met een arts of andere zorgverlener voordat zij zich in elke activiteit met betrekking tot gezondheid en voeding. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies of behandeling.

Share This Post