Index / Tuin / Hoe maak je een Leyland Cypress boom plant

Share This Post

Tuin

Hoe maak je een Leyland Cypress boom plant

Plant een Leyland cipres (× Cuprocyparis leylandii) in goed gedraineerde, vochtige, rijke grond in een full-zon site om het beste uit deze snel groeiende, veelzijdige groenblijvende boom. Leyland cipres is winterhard in Amerikaanse ministerie van Lan

AdvertisementPlant een Leyland cipres (× Cuprocyparis leylandii) in goed gedraineerde, vochtige, rijke grond in een full-zon site om het beste uit deze snel groeiende, veelzijdige groenblijvende boom. Leyland cipres is winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 6 tot en met 10 en groeit in de meeste bodems. Nuttig als een privacy haag of specimen boom, in haar geprefereerde omstandigheden groeit tot 100 voet lang en 10 tot 15 voet breed.

Het planten van Tijd

Het planten van tijden voor leylandcipres variëren afhankelijk van hoe de boom werd voorbereid op de kwekerij. Leyland cipres worden gekweekt als blote wortel voorraad, gebald en jute bomen en gecontaineriseerde bomen. Plant blote wortel leylandcipres in de winter als de boom niet groeit, en omdat Leyland cipres wortels zijn broos, zorg niet te beschadigen. Gebald en jute boomwortels zijn verpakt in de grove stof en garen of andere doorlatende bekledingen. Gebald en jute bomen, evenals container bomen kunnen worden geplant elk moment, maar het vroege voorjaar is de beste tijd, waardoor de boom een ​​groeiseizoen om te herstellen voordat de winter sets in. Voorzichtig een container boom uit de verpakking te verwijderen en controleer of de wortels vul de pot. Als de bodem valt weg van de wortels, de behandeling van de Leyland cipressen als een kale wortel boom.

boom Voorbereiding

Zorgvuldige voorbereiding helpt ervoor te zorgen leylandcipres groeit goed na het planten. Duw een dunne schroevendraaier in de top van de leylandcipres kluit te vinden waar wortels dikker dan 1/2 inch in diameter verschijnen. Deze structurele wortels moet worden aan de bovenkant van de kluit. Als structurele wortels zijn 1-2 inch onder de kluit oppervlak, verwijder de grond boven hen en de boom te planten, zodat deze wortels liggen net boven het oppervlak. Leylandcipres beplant met structurele wortels onder het oppervlak niet goed groeien en soms sterft. Geniet blote wortel leylandcipres in water gedurende drie tot vier uur voor het planten.

Bomen planten

Een brede, ondiepe planten site helpt leylandcipres herstellen snel van planten. Bomen planten 10 tot 15 voet weg van muren, hekken of omringende vegetatie, en de ruimte ze uit 5 tot 10 feet als het planten van een haag. Een gat graven 1 inch minder diep dan de kluit als de boomstam diameter van 1 inch of 2 inches minder diep dan de kluit als de stam diameter 2 tot 4 inch. Graaf het gat twee keer zo breed als de kluit. Plaats een kale wortel of Balled en jute boom in het midden van het gat; verwijderen van een container boom uit de verpakking en plaats deze in het gat. Spreid de wortels van een kale wortel boom gelijkmatig in alle richtingen; Verwijder de bovenste twee-derde van de bekleding van een Balled en jute boom. Schep bodem van de randen van het gat in de ruimte tussen kale wortel te vullen en de boom rechtop te houden, waardoor afgeschuinde randen om het gat. Hebben geen betrekking op structurele wortels met aarde. Vul de rest van het gat met de uitgegraven grond en water de bodem te regelen.

na Care

Organische mulch en regelmatig water hulp leylandcipres gedijen. Verspreid een 3-inch laag organisch mulch, zoals tuin compost, bladgrond of boomschors, over het plantgat maar vermijd de structurele wortels. Jonge Leyland cipressen vereisen een voortdurend vochtige bodem voor de eerste twee of drie jaar. Water nieuw geplante bomen als de grond droog 1 inch diep, die zo vaak als drie keer per week of meer droge perioden worden. Wees niet zo veel water dat de grond is doorweekt. Leylandcipres verdraagt ​​droogte wanneer opgericht, maar in sommige gebieden droogtestress bomen kwetsbaar voor een kanker ziekte die lekt scheuren in de bast, paarse en bruine vlekken en sterven scheuten veroorzaakt kunnen maken.

Share This Post