Index / Onderwijs / Hoe maak je een krachtige DC Elektromagneet

Share This Post

Onderwijs

Hoe maak je een krachtige DC Elektromagneet

Het maken van een elektromagneet is gemakkelijk en goedkoop. De meeste basisscholen, middelbare school en de middelbare school wetenschap klasse docenten tonen leerlingen de basistechniek voor het maken van elektromagneten met behulp van draad, een s

AdvertisementHet maken van een elektromagneet is gemakkelijk en goedkoop. De meeste basisscholen, middelbare school en de middelbare school wetenschap klasse docenten tonen leerlingen de basistechniek voor het maken van elektromagneten met behulp van draad, een spijker en een batterij. Studenten kijken met verbazing als de snel gebouwde elektromagneet liften lichtgewicht metalen voorwerpen zoals paperclips, veiligheidsspelden en stok pinnen. U kunt een krachtige DC elektromagneet, 80 keer sterker dan die in een klaslokaal, snel, goedkoop en gemakkelijk te maken.

Wat je nodig hebt

8-inch stalen spike

1 spoel gecoate koperdraad, 14 gauge

6-volt Lantaarn batterij

Staal testobjecten

Zet je vingers op de draad 20 inches van het einde. Wikkel de draad rond de bovenkant van de stalen spike startpunt waar de vingers op de draad. Voeg gladde, vlakke spoelen helemaal naar de onderkant van de nagel.

Wikkel de draad terug naar de top van de piek in de eerste laag van draad. Maak glad, zelfs spoelen de spike. Wikkel vervolgens de draad terug naar beneden de piek, het maken van een derde laag van opgerolde draad rond de spike. Snijd de draad van de spoel, waardoor een 20-inch stuk draad onder in de spike.

Sluit de top koperdraad aan de negatieve terminal, en de onderste draad aan de positieve pool van de accu. Zorg ervoor dat u een goede verbinding.

Test de elektromagneet. Probeer oppakken diverse stalen voorwerpen, de kracht van de elektromagneet testen. Wanneer de elektromagneet niet in gebruik is, koppel de lead draad van de boven- en onderkant van de batterij.

Hints

# 1

Als u een sterkere batterij gebruikt, de elektromagneet is sterker. Het toevoegen van een sterkere accuspanning en spiraaldraad lagen op de piek vermogen verhoogt de elektromagneet, maar de draad verwarmt tot een gevaarlijk niveau. Als de dikte draaddikte is dun, de draad genereert meer warmte.

# 2

Als u een add-on / uit-schakelaar om de magneet, het draaien van de magneet aan en uit is sneller en gemakkelijker. Bevestig een aan / uit-schakelaar door het aansluiten van de top 20-inch draad aan een van de aansluitingen op de aan / uit schakelaar, en het aanbrengen van een 5-inch draad van de tweede terminal op de aan / uit schakelaar op de minpool van de accu .

Deze elektromagneet pikt metalen voorwerp tot 5 pond, dus wees voorzichtig bij het oppakken van zware stalen objecten met uw elektromagneet.

Share This Post