Index / Ambachten / Hoe maak je een kraag op Damesbloezen naaien

Share This Post

Ambachten

Hoe maak je een kraag op Damesbloezen naaien

Een van de meest verwarrende stappen bij het maken van een vrouwenblouse hecht de kraag aan het lichaam. De kraag is een van de unieke - en derhalve cruciale - delen van een blouse, iets dat helpt definiëren stijl blouse. Ook, omdat de kraag is zo di

Advertisement

Een van de meest verwarrende stappen bij het maken van een vrouwenblouse hecht de kraag aan het lichaam. De kraag is een van de unieke - en derhalve cruciale - delen van een blouse, iets dat helpt definiëren stijl blouse. Ook, omdat de kraag is zo dicht bij het gezicht van de drager, zal iedereen merken als het "niet helemaal goed."

Sommige patroon makers hebben duidelijkere instructies dan anderen, die kan leiden tot nog meer verwarring over de naaister 'deel. Het nemen van deze stap zorgvuldig en extra aandacht voor detail zal helpen de afgewerkte blouse er netjes en professioneel gemaakt.

Wat je nodig hebt

Patroon

Stof

Naaimachine

Pins

Schaar

Draad

Ijzer

Strijkplank

Hoe maak je een kraag op Damesbloezen naaien

Zorg ervoor dat u klaar bent om de halsband te bevestigen bent. Volg de aanwijzingen op uw patroon, en hebben alles aangevuld als nodig is voor het bevestigen van de kraag. Worden de twee zijden van de kraag aan elkaar genaaid, draaide zich om en drukte? Zorg ervoor dat het lichaam van de blouse in een stadium van voltooiing geschikt voor het bevestigen van de kraag.

Speld de kraag om het lichaam van de blouse. Goede kanten op elkaar, speld de kraag naar de rechterkant (buiten) van de blouse. Als je knip de extra "steken" driehoekjes om te helpen met de aanpassing wanneer u de stof werden snijden volgens het patroon stukken, en als er een van deze driehoeken op de kraag zijn, zorg ervoor dat ze line-up met de bijbehorende driehoek stukken op het lichaam van de blouse.

Naai de kraag op. Ga heel langzaam, en volg het patroon richtlijn voor naadtoeslag. Stop en controleren elk paar centimeters naar ervoor te zorgen dat het lichaam van de blouse stof plat ligt - zonder opeenhoping of glitches. Verwijder de pennen, trim de draad, en strijk de naad uit de richting van de kraag. U kan ook nodig zijn om zorgvuldig clip tegen de marge tot de afgeronde kraag plat op het lichaam van de drager zal liggen.

Steek de kraag aan de binnenzijde van de blouse. De instructies waarschijnlijk gericht u op de naadtoeslag deel aan de "binnenkant" rand van de kraag. Dit drukte rand moet mooi en netjes over de naad je gewoon genaaid en geperst te passen. Speld vast.

Volg de instructies over de vraag of u de hand steek of machine naai de andere kant van de kraag op zijn plaats. Ijzer als u klaar bent.

Share This Post