Index / Huis / Hoe maak je een koelkast deur switch test

Share This Post

Huis

Hoe maak je een koelkast deur switch test

Heeft u zich wel eens af of het licht in de koelkast ooit echt uit te schakelen wanneer u de deur dicht? Lieg niet. Je weet dat je geprobeerd de deur echt snel te openen en vervolgens heel langzaam om te zien of je een glimp van het licht dat uit kun

AdvertisementHeeft u zich wel eens af of het licht in de koelkast ooit echt uit te schakelen wanneer u de deur dicht? Lieg niet. Je weet dat je geprobeerd de deur echt snel te openen en vervolgens heel langzaam om te zien of je een glimp van het licht dat uit kunnen vangen! In beide gevallen was je waarschijnlijk teleurgesteld omdat het licht direct draait op de tweede gaat de deur open. Dit gebeurt omdat de koelkast een compressie deurschakelaar. Als de deur sluit, zuiger van de switch wordt ingedrukt, het uitschakelen van het licht. Wanneer het wordt geopend, de plunjer naar buiten komt en het licht gaat branden. Maar wat doe je als je de koelkast alleen om uw eieren en melk te vinden in volledige duisternis te openen?

Wat je nodig hebt

  • Nieuwe apparaat gloeilamp

    schroevendraaiers

    Plamuurmes

    Multi-tester

    Punttang

Nou, als het licht in uw koelkast niet werkt, het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat u hebt geen brekers struikelde. Controleer het elektrisch paneel om te zien of breakers zijn uitgeschakeld of geactiveerd. Als alles is in goede vorm, probeer dan de lamp te vervangen in de koelkast.

Koelkasten meestal geen gebruik maken van standaard gloeilampen. Als je naar de winkel, op zoek naar het apparaat gloeilampen. Ze zijn meestal 40 watt, kleiner en bedekt met een dunne film. U wilt voorkomen dat met behulp van een hoge wattage gloeilamp vanwege de hitte die het produceert. Apparatuur lampen zijn speciaal gemaakt kunnen de koude omgeving te functioneren in de koelkast.

Als u de lamp vervangen en het licht nog steeds niet werkt, dan is de deur schakelaar zelf kan slecht zijn. Naar de koelkast de deur schakelaar te testen, is het eerste wat je moet doen is de stekker uit de koelkast. Of, als de koelkast is te zwaar voor u om te verhuizen naar de uitgang te bereiken, gewoon weer de stroomonderbreker die de bevoegdheden van de koelkast uit.

Open de deur van de koelkast en zoek de deur schakelaar. Het zal lijken op een paaltje te steken. Als er schroeven, draai ze en trek de schakelaar uit. Als er geen bevestigingsschroeven, gebruik dan de plamuurmes om de schakelaar los te wrikken uit de sleuf. Wees zeer voorzichtig bij het doen dit zodat je niet afbreken de twee cliplike vleugels die de deur schakelaar zijn plaats te houden.Wanneer u de schakelaar te trekken uit de sleuf, zullen er twee of vier draden die eraan verbonden zijn. Sommige deurschakelaars ook controle van de koelkast verdamperventilator naast de binnenverlichting. Teken een schema van de bedrading, zodat u precies weet hoe je de draden haak terug naar de schakelaar nadat u het hebt getest.

Gebruik uw punttang te trekken de draad leidt af van de deur schakelaar terminals. Trek niet aan ze af van de draden - trek ze van de terminals door de connector, of anders je zou kunnen de kabels te trekken recht uit de aansluitingen! Als u elke connector van de deur schakelaar te trekken, neem een ​​kijkje op de connector en aan de terminal om te zien of u een corrosie merken. Als een connector is gecorrodeerd, vervangen.

Met alle van de draden af, zet de deur switch op een vlakke ondergrond. Stel uw multi-tester te ohm lezen. Dit is soms de R1 of RX1-instelling, afhankelijk van uw tester. Zoals u zult zien, zonder iets aan te raken, moet de tester lezen oneindig. Raak één van probes van de tester aan elk van de terminals van de deur switch. De tester moet nu lezen nul.

Terwijl u de sondes op zijn plaats, druk op de deur schakelaar zuiger in (je mag een helper voor dit deel nodig). Met de schakelaar ingedrukt, moet de tester infinity nogmaals te lezen.

Schakel uit = Zero
Schakelaar in = Infinity

Als uw deur van de koelkast switch niet deze metingen onder normale omstandigheden te leveren, dan moet u deze vervangen. U koopt een vervanging, draad het op basis van uw schema, zet de schakelaar weer aan of sluit de koelkast terug in - en laat er licht zijn!

Hints

Als je de deur te wrikken te schakelen met de plamuurmes, hebben betrekking op de punt van het mes met tape om te voorkomen krassen op de afwerking van uw koelkast.

Share This Post