Index / tech / Hoe maak je een Kodak Instamatic M95 Fix

Share This Post

tech

Hoe maak je een Kodak Instamatic M95 Fix

In de dagen van zowel amateur als thuis filmmakers, Kodak Instamatic M95 was het kroonjuweel van projectoren. Het was zeer modern in de jaren 1960, waardoor de home movie maker van zowel 8 mm en Super 8 films met extra features te projecteren. Je kon

Advertisement

In de dagen van zowel amateur als thuis filmmakers, Kodak Instamatic M95 was het kroonjuweel van projectoren. Het was zeer modern in de jaren 1960, waardoor de home movie maker van zowel 8 mm en Super 8 films met extra features te projecteren. Je kon bevriezen een bepaalde film frame met de M95, let op uw film achteruit, vertragen of het versnellen. De daaropvolgende jaren kan een tol geƫist op uw M95 projector, echter, en het kan een beetje werk nodig hebben om weer op gang.

Wat je nodig hebt

perslucht

Film schoner en glijmiddel

Wattenstaafjes

wrijven alcohol

Phillips schroevendraaiers

Torx schroevendraaiers

projector gloeilamp

transportband

Maak de hele projector. Het voornaamste probleem bij elke projector die gezeten rond lang is de ophoping van stof, vuil en in het algemeen "smurrie." Begin met de blootgestelde delen van de Kodak Instamatic M95 projector. Gebruik perslucht weg te blazen het stof van de haspel spindels, langs de film weg, tussen de controles en eventuele andere plek je het ziet. Maak dan gebruik van wattenstaafjes met een lichte jas van alcohol op al deze onderdelen.

Verwijder de onderkant van de behuizing en maak het schoon van binnen. Verwijder de andere afdekplaten en alles grondig te reinigen.

Test de projector lamp. Deze lamp is de tweede meest voorkomende probleem met een projector zo oud als de M95. Als het niet gaat branden bij het inschakelen van de stroom, verwijderen en te inspecteren om te zien of de gloeidraad intact is. Let op eventuele schroeien of zwarte residu op de binnenzijde van het glas. Als de gloeidraad gebroken, zal u een nieuwe projector lamp nodig hebben. Maak de connector pinnen op de bodem als ze lijken verroest of vuil. De projector lamp assemblage ziet eruit als een fotocamera flitsbol unit met een omringende reflector. Om toegang te krijgen, moet u het zijpaneel van de projector te verwijderen, dan losklikken uit de bevestiging.

Inspecteer de band verbindt de haspel armmechanisme de motor. Aangezien banden van dit type werden gemaakt van rubber, verliezen ze vaak hun elasticiteit de jaren. Als de riem is niet flexibel en heeft zichtbare scheuren in het, zal je nodig hebt om het te vervangen. Het gedeelte rondom de band zoals de nokkenas en de groef waarin de band zit. Vuil hier kunnen slippen of een onvermogen te veroorzaken voor de projector om de rollen goed te bewegen.

Hints

Grondig reinigen en smeren uw Kodak Instamatic M95 projector zal een lange weg te gaan naar het maken van weer is functioneel. Afgezien van de duidelijke voordelen van dit te doen, kunt u ook pauzes of schade onder de verzamelde vuil dat je laten zien wat de oorzaak is van de projector niet aan het werk bloot.

Afgezien van de in dit artikel genoemde basics, als je niet bekend bent met zeer complexe precisie-machines, zoals de Kodak Instamatic M95 projector, neem het mee naar iemand die het kan repareren. Hoewel de reparatie voor apparaten deze oude weinig tussen moge zijn, het vinden van een kan het verschil maken. Zodra je dan de basis van het schoonmaken, smeren en vervangen van de voor de hand liggende gordel en Bollenstreek, de vaststelling van zaken als de sluiter mechanisme nemen veel vaardigheid en ervaring.

Share This Post