Index / Careers & Work / Hoe maak je een kleur Consultant Word

Share This Post

Careers & Work

Hoe maak je een kleur Consultant Word

Als specialisten die helpen huiseigenaren om de perfecte kleur patronen voor hun huizen of bedrijven te vinden om effectief te gebruiken kleuren om een ​​sterke visuele identiteit op te bouwen, kleur consultants hebben een diepgaand begrip van de vis

AdvertisementAls specialisten die helpen huiseigenaren om de perfecte kleur patronen voor hun huizen of bedrijven te vinden om effectief te gebruiken kleuren om een ​​sterke visuele identiteit op te bouwen, kleur consultants hebben een diepgaand begrip van de visuele en psychologische effecten van kleur. Zij combineren hun professionele training met artistieke visie en creatieve vermogen om kleurenschema's die sfeer kan creëren, evenals trekker verschillende gevoelens en emoties te ontwerpen.

Maak de eerste stap

Een aantal hogescholen en universiteiten bieden opleidingen in kleur theorie dat je een solide basis voor een carrière als consultant kleur kan geven. Portland Community College in Oregon, bijvoorbeeld, biedt een kleur stichtingen programma dat onderwerpen worden behandeld, zoals de fysische eigenschappen van kleur, de menselijke perceptie van kleur en relaties. U kunt ook aan de slag met een bachelor's degree in fashion design en interieur ontwerpen, zolang het programma cursussen in kleur theorie of kleur ontwerp.

Beheers de Skills

Je hebt een scherp oog voor kleur en sterke visuele bewustzijn en tekening vaardigheden om een ​​volleerd kleur consultant. Wanneer een huiseigenaar beschrijft de aard van de kleurenschema dat ze graag in haar woonkamer, bijvoorbeeld, moet je in staat om een ​​mentaal beeld van de regeling te creëren, en eventueel omzetten in een schets. Deze rol vraagt ​​ook om de mogelijkheid om het respect voor uw klant persoonlijke kleur smaak te tonen. Omdat sommige taken kunnen eisen dat u werken met interieurontwerpers, kleur therapeuten of modeontwerpers, moet u de communicatie en teamwork vaardigheden om ideeën te delen en samen te werken in de richting van het gemeenschappelijke doel van het voldoen aan de verwachtingen van klanten.

Verbeter uw Competence

De International Association of Color Consultants Noord-Amerika, of IACC-NA, biedt een opleiding die leidt tot erkenning als een IACC kleur consultant. Dit programma bouwt voort op de basiskennis van kleur theorie, het verkennen van geavanceerde facetten van kleur zoals kleur psychologie en kleur marketing. Om erkend te worden, moet u een reeks seminars voor kleur en omgeving die worden gehouden in San Diego, Californië wonen. Hoewel je zo weinig als een jaar kan nemen om de opleiding te voltooien, de vereniging kan een maximum van drie jaar.

Word lid van de Praktijk

Als beginnend kleur consultant, kunt u full-time dienstverband met interieur design firma's, fashion design studio's en gevestigde kleur consulting bedrijven vinden. Na het behalen van een aantal jaren van kleur consulting ervaring en het opbouwen van een breed netwerk van de industrie contacten, kun je verplaatsen in de particuliere praktijk en het starten van een raadpleging van het bedrijfsleven. Oprichting van jezelf als een zelfstandige kleur consultant kan moeilijk zijn, dus zorg ervoor dat uw commerciële vaardigheden te voeden. Ook beveiligde lidmaatschap van de IACC-NA het voorrecht van het gebruik van haar logo op uw marketing materialen te krijgen.

Share This Post