Index / Feesten & mee naartoe / Hoe maak je een Kite zoals die van India of Pakistan

Share This Post

Feesten & mee naartoe

Hoe maak je een Kite zoals die van India of Pakistan

Vliegeren is een populaire hobby in India en Pakistan. Hoogseizoen voor vliegeren in India en Pakistan is tijdens "Basant", een festival betekent het begin van de lente. Er zijn honderden verschillende soorten vliegers en kite strings (de zogena

AdvertisementVliegeren is een populaire hobby in India en Pakistan. Hoogseizoen voor vliegeren in India en Pakistan is tijdens "Basant", een festival betekent het begin van de lente. Er zijn honderden verschillende soorten vliegers en kite strings (de zogenaamde "dor" in de lokale taal). In de afgelopen paar honderd jaar, heeft de kunst van het kite maken overgedragen van de ene generatie naar de volgende. Hoewel het verdienen om verschillende soorten vliegers maken vergt veel expertise kunnen hobbyisten basistypen van vliegers te maken.

Wat je nodig hebt

Dunne lichtgewicht papier

bamboe speren

Kleefmiddel: lijm

Kite string (Dor)

Snijd het papier in een vierkant naar de maat die u nodig hebt om de vlieger te maken. Normale maten vliegers zijn 2 voet door 2 voet en 1,5 voeten met 1,5 voeten. Echter, voor festivals als Basant, professionele kite makers te bouwen grote vliegers zo groot als 20 voet door 20 voet breed. Het papier moet in een vierkante vorm gesneden worden zonder gaten erin.

Neem twee flexibel en sterk speren gemaakt van bamboe. Zet de eerste speer in een rechte lijn van de ene diagonaal van het papier naar de andere. De lengte van de lans niet meer dan de diagonale lengte van het papier. Plak de speer op het papier met behulp van zelfklevend materiaal, meestal lijm.

Neem de andere speer en plaats het vanaf de derde hoek naar de laatst overgebleven rand van het papier. Een langere speer te gebruiken die kan worden gebogen in een halve cirkel. De randen van de speer moet aan de uiteinden van het papier. Plak deze speer gebruikt hechtmateriaal om de hoeken van het papier om het te verbinden met de eerste speer.

Plak een klein papieren in een driehoekige vorm gesneden om de onderkant van de vlieger. Dit stuk wordt gebruikt om het evenwicht naar de kite terwijl het in de lucht. Laat het hechtmateriaal te drogen.

Bind de kite string naar de vlieger in twee plaatsen. De eerste positie moet iets lager dan de bovenhoek. Bind de string weer tussen de middelste en onderste uiteinde van de vlieger. Het onderste deel van tekenreeks moet groter zijn dan de bovenste is. Uw vlieger is klaar om te vliegen.

Hints

Maak de kite een geschikte grootte. Bigger vliegers zijn moeilijk te hanteren.

Kies een sterk kite string winddruk kan zwakker snaren breken. Merk op dat tijdens het vliegeren wedstrijden, tegenstanders proberen te kite strings met die van hen gesneden en als je kite string is zwak, het kan gemakkelijk worden door je tegenstanders te snijden.

Kite string kan stukjes gebroken glas op het hebben, om het scherper te snijden uw concurrenten vlieger. Soms is het zo scherp dat het je vingers kan snijden, dus wees extra voorzichtig bij het vliegeren.

Share This Post