Index / Reizen / Hoe maak je een Indiaas paspoort in de Verenigde Staten Renew

Share This Post

Reizen

Hoe maak je een Indiaas paspoort in de Verenigde Staten Renew

Indianen wonen in de Verenigde Staten als legale inwoners hun paspoort op elk Indiase consulaat of de Indiase ambassade in Washington kan vernieuwen, DC Zelfs als uw Indisch paspoort is verlopen, met een notariële verklaring en de voltooiing van een

Advertisement

Indianen wonen in de Verenigde Staten als legale inwoners hun paspoort op elk Indiase consulaat of de Indiase ambassade in Washington kan vernieuwen, DC Zelfs als uw Indisch paspoort is verlopen, met een notariële verklaring en de voltooiing van een nieuw paspoort applicatie, kun je eindelijk plannen een bezoek terug naar huis om de familie seet zodra uw nieuwe paspoort aankomt. Verwerking duurt over het algemeen tussen de 4 en 20 dagen, afhankelijk van of u een aanvraag in persoon of per post.

Wat je nodig hebt

aanvraagformulier

Printer

gedrukte applicatie

Blauwe of zwarte pen

Stempel kussentje

4 pasfoto's

Fotokopieën van de huidige paspoort

huidige paspoort

Color fotokopie van het bewijs van ingezetenschap

Fotokopie van het bewijs van adres

notariële verklaring

Aanvraagkosten

Porto kosten of betaald, retourenvelop

afspraak datum

Toepassing

Download en vul de online applicatie uit de Indiase ambassade of het dichtstbijzijnde Indiase consulaat website.

Druk de vier pagina toepassing en in de gebieden die je niet online kunt voltooien vullen. Schrijf leesbaar met de hand, het gebruik van hoofdletters en een blauwe of zwarte pen.

Neem pasfoto's met een witte achtergrond met uw aanvraag in te dienen. Lijm een ​​van de foto's om de ruimte op de toepassing en nieten de rest aan de laatste pagina van de aanvraag. U zult vier foto's als u het verzenden van de aanvraag naar Washington, DC nodig hebben; drie zijn vereist voor de Houston en New York consulaten en slechts twee zijn vereist op de San Francisco Consulaat. Controleer uw lokale consulaat voor het vereiste aantal.

Schrijf uw handtekening naast de aangebrachte foto, onder de verklaring in kolom 26 en in de boxen in kolom 29.

Dompel je duim in een pad van de inkt en plaats uw duimafdruk naast uw handtekening in de kolommen 26 en 29.

documenten

Maak fotokopieën van de eerste vijf pagina's en de laatste twee pagina's van uw huidige Indisch paspoort. Verzend deze pagina's samen met de huidige paspoort.

Maak een kleur kopie van uw US residency document. Dit kan een groene kaart, geldige werk- of verblijfsvergunning of tewerkstelling toestemming kaart.

Notarize het ingezetenschap document als u de aanvraag per post.

Fotokopie uw rijbewijs of een huur of energierekening met uw huidige adres. Stuur een staat ID als je ouder bent dan 60 jaar oud en hebben geen huur of elektriciteitsrekening.

Druk een beëdigde verklaring van de Indiase ambassade of het consulaat website en hebben het notariële als je Indisch paspoort is verlopen.

Het verkrijgen van een gecertificeerde cheque of postwissel op naam van de Indiase ambassade of het consulaat het dichtst bij je. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het paspoort vereist. Zoek de passende vergoeding voor uw toepassing op de website van de ambassade.

Voorlegging

Stuur de documenten en het aanvraagformulier, samen met uw huidige paspoort, met de ambassade of het dichtstbijzijnde consulaat per aangetekende post. Aanpak van de envelop naar de "Passport Cell" van het consulaat of de ambassade.

Sluit een post vergoeding of een USPS Express Mail betaalde envelop met uw retouradres.

Zoek de benoeming datum in de extreem-rechts van de eerste pagina van de aanvraag, als u een aanvraag in persoon op het consulaat of de ambassade. Deze automatisch gegenereerde benoeming datum zorgt ervoor dat het consulaat van uw online aanvraag wordt verwerkt hebben tegen de tijd dat u lijkt met je bewijsstukken.

Verschijnen voor een afspraak bij de ambassade of het consulaat op of na de datum vermeld op uw aanvraagformulier. Kom met uw afgedrukte toepassing, documenten en paspoort in de hand.

Share This Post