Index / wettelijk / Hoe maak je een huurder in Californië te verdrijven

Share This Post

wettelijk

Hoe maak je een huurder in Californië te verdrijven

De meeste uitzettingen in Californië volgen drie tot 60 dagen tijdlijn kader van de secties 1159 geschetst 1179a van de staat burgerlijk wetboek. De werkelijke stappen zijn afhankelijk van als je verdrijven van de huurder voor schadelijke eigenschap,

Advertisement

De meeste uitzettingen in Californië volgen drie tot 60 dagen tijdlijn kader van de secties 1159 geschetst 1179a van de staat burgerlijk wetboek. De werkelijke stappen zijn afhankelijk van als je verdrijven van de huurder voor schadelijke eigenschap, niet te huur te betalen of het schenden van huurvoorwaarden. Niet alle stappen kon het ontslag van uw zaak betekenen volgen, en je dwingen om opnieuw indienen.

Stap 1: Bepaal uw situatie

Controleer uw juridische status voordat het starten van een ontruiming. Als uw woning is in een huur-gecontroleerde zone, moet uw reden voor de ontruiming voldoen aan de regels van de gemeente, volgens het Gerechtelijk Branch van Californië. Verschillende procedures gelden voor stacaravans, recreatief voertuig parken en gesubsidieerde woningen, dus volg de relevante procedures in die zaken.

Stap 2: Vul het deugdelijke ingebrekestelling

Kies de juiste aanmeldingsformulier. Zo wordt een driedaagse loon of vacate kennisgeving vereist bij niet-betaling van de huur gevallen. Op grond van artikel 1162,2, moet u ook aangeven hoeveel huur ze te danken heeft, en hoe ze kunnen inhalen, het Gerechtelijk Branch "Gids voor verhuurders" toestanden. Dien een opzegtermijn van drie dagen om convenanten te voeren of te stoppen als u denkt dat de huurder brak een regel, zoals het nemen van bij huisdieren zonder toestemming. Echter, je moet haar in staat stellen om het probleem eerst. Geen bericht is nodig in materiële schade gevallen aan te pakken. U kunt de huurovereenkomst onmiddellijk te beëindigen en te beginnen met de ontruiming.

Tip

Dertig dagen van tevoren is vereist voor huurders die hebben gehuurd voor een jaar of minder op de maand-tot-maand lease-overeenkomsten. Anders is de minimale tijdlijn 60 dagen.

Stap 3: Houd de huurder

Serveer bericht op de huurder. U kunt persoonlijk te geven aan haar, of laat het met "een persoon van geschikte leeftijd of discretie", aldus Section 1162. Als zij afwezig is, een bericht plaatsen op een zichtbare gebied en stuur haar een kopie. Voor 30- en 60- dag mededelingen, sturen ze per aangetekende post is juridisch voldoende.

Stap 4: File Uw Uitzetting Request

Begin uitzetting procedure in Superior Court als de huurder niet binnen de opzegtermijn niet verlaat, of het adres van het probleem dat je hebt geïdentificeerd. Maak twee kopieën van uw dagvaarding en klacht wegens onrechtmatige inhechtenisneming, zoals de ontruiming wordt genoemd, samen met een voorblad. Geef ze aan de griffier en de betaling van de indieningstaks. Als het probleem niet corrigeerbaar, moet u wachten tot de opzegtermijn afloopt.

Stap 5: File Proof of Service

Huur een geregistreerd proces-server of hulpsheriff's aan onrechtmatige inhechtenisneming papieren dienen op de huurder. Volgens de wet, kunt u deze functie niet zelf te behandelen. Echter, kan uw server dezelfde methoden te gebruiken dat artikel 1162 maakt voor het serveren van een uitzettingsbevel. Zodra papers worden geserveerd, kunt u een POS-010 Proof of Service formulier met de griffier.

Waarschuwing

Vermijd het nemen van zogenaamde "self-help" maatregelen, zoals het veranderen van sloten, het snijden van hulpprogramma's of het afstoten van bezittingen van een huurder voor haar vertrek eerder te dwingen. Dergelijke tactieken zijn illegaal en pijn uw geval als de huurder presenteert voldoende bewijs van hen in de rechtszaal.

Stap 6: Bereid je voor op uw gehoor

Seek een verstekvonnis indien de huurder haar antwoord, of formele juridische reactie niet indienen, binnen de vijf dagen tijdlijn die sectie 1167 vereist. Vraag het oordeel van een klerk voor het bezit als je de controle van het pand wilt meteen. Verwacht een proef in 20 dagen, indien de huurder reageert, het Gerechtelijk Branch uitzetting overzicht staten. Fotokopie belangrijke documenten - met inbegrip van uw lease, en juridische documenten - en eventuele verklaringen, foto's of inspectierapporten.

Stap 7: presenteer uw zaak

Noteer uw redenen voor de ontruiming, omdat je voor het eerst in de rechtbank zullen spreken, zoals de eiser. Bereid je antwoorden op alle vragen die de rechter kan vragen. Als hij regeert in uw voordeel, zult u een bevelschrift balbezit ontvangen over het landgoed. Hij kan ook telefonisch bestellen de huurder terug te betalen van de huur, gerechtskosten en een schadevergoeding van maximaal $ 600, die meestal vereist een aparte hoorzitting om te verzamelen, de gids suggereert.

Stap 8: verdrijven huurder

Als je wint, vraag dan een dwangbevel. Dit is het juridisch document dat de plaatselijke veldwachter, adjunct of marshal moet bezittingen en bar toegang verwijderen om de huur-eenheid. De huurder heeft vijf dagen om te bewegen en 18 dagen om het even welk bezit achtergelaten terug te vorderen. Als ze dat niet doet, kunt u het te verkopen aan de opslagkosten terug te verdienen, of hou het als de waarde is $ 300 of minder.

Share This Post